Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 21. 5. 2017.

Pobjeda HDZ-a na lokalnim izborima potvrda je odgovorne politike Vlade

U izjavi za javnost predsjednik HDZ-a Andrej Plenković istaknuo je da su rezultati lokalnih izbora za HDZ pobjednički i realni

Izrazivši zadovoljstvo ukupnim rezultatom lokalnih izbora, predsjednik Plenković istaknuo je da HDZ vodi u 12 hrvatskih županija, dok je u nekima utakmica zaključena već u prvome krugu.

"U ostalih ćemo nekoliko ostvariti pobjedu u drugome krugu – zajedno s našim partnerima u Koprivničko-križevačkoj županiji ćemo pobijediti. To će biti pobjednički rezultat u 13 županija i u njima će HDZ obnašati vlast", poručio je Plenković.

U usporedbi s izborima 2013, kada je HDZ u prvome krugu pobijedio u 25 gradova, taj je rezultat povećan na 37. "Bit ćemo angažirani i u iduća dva tjedna da ostvarimo još veće povjerenje nego u prvome krugu. Ukupan rezultat HDZ-a na razini županijskih skupština je skoro 32 posto, dakle u skladu s trenutnim rejtingom stranke. Ovi su rezultati za nas očekivani", kazao je Plenković.

Plenković je rekao da mu je izuzetno drago što su kandidati HDZ-a u Osijeku i Splitu u drugome krugu. "U Splitu ćemo učiniti sve da pobijedimo, to je za nas izrazito važno. Sve su šanse izrazito dobre da moj imenjak Andro postane gradonačelnik Splita", rekao je Plenković.

Dodao je da je u Rijeci HDZ napravio solidan iskorak, budući da je kandidat Kristjan Staničić u utakmicu ušao prije dva mjeseca i postigao vrlo dobar rezultat, a nešto je bolji i rezultat izbora za Gradsku skupštinu, što je ohrabrujuće.

Kada je riječ o Gradu Zagrebu, Plenković se zahvalio prof. dr. Dragi Prgometu na izvrsnoj, angažiranoj i dobro organiziranoj kampanji. "Žao mi je što birači nisu prepoznali njegove kvalitete, apsolutno sam uvjeren da je on čovjek koji bi pridonio kvalitetnom razvoju grada. Zahvaljujem Dragi i njegovu timu,"

Naglasio je kako su rezultati pobjednički i realni. "Kada ih usporedimo s rezultatima otprije četiri godine, možemo konstatirati uspjeh i potvrdu naše odgovorne politike. I na nacionalnoj razini, i na razini županija, gradova i općina. Čestitam svim našim kandidatkinjama i kandidatima", poručio je Plenković.

Iskazavši zahvalnost svim biračima, Plenković je najavio da HDZ sutra nastavlja pripreme za drugi krug izbora te s politikom na nacionalnoj razini koja je usmjerena na gospodarski rast i razvoj, pravnu sigurnost, društvenu solidarnost i snažnu političku odgovornost.

"Tu smo da rješavamo probleme. Vjerujem da ćemo na tom putu imati snažnu potporu hrvatskih birača", zaključio je Plenković.

Teme