Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 6. 6. 2017.

Vodstvo HDZ-a jednoglasno podupire nastavak razgovora o stabilnoj većini

Nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, na kojoj su sudjelovali i ministri u Vladi, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dao je izjavu za medije

Rezimirajući zaključke sjednice Predsjednišva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, predsjednik Plenković istaknuo je da su glavna poruka bili izvrsni rezultati na lokalnim izborima.

"Analizirali smo rezultate na županijskim, gradskim i općinskim razinama. Pobijedili smo u 13 županija, 62 grada i 204 općine. Dobili smo dvije ključne utakmice na ovim izborima – Osječko-baranjsku županiju i Grad Split. Kolektivni uspjeh i zadovoljstvo", poručio je Plenković.

Kazao je da je druga točka na sjednici bio sutrašnji nastavak rada u Hrvatskom saboru i razgovori s parlamentarnim strankama radi formiranja stabilne parlamentarne većine.

"Dobio sam vrlo jasnu, jednoglasnu potporu za nastavak razgovora. Da, i s HNS-om. Treći zaključak – HDZ je, ako do toga dođe, spreman za nove parlamentarne izbore", naveo je Plenković.

Naglasivši da svako sudjelovanje u vlasti podrazumijeva participaciju na ministarskoj razini, Plenković je dodao kako u HDZ-u čekaju rezultate sjednice stranačkih tijela Hrvatske narodne stranke.

"A sada idemo na Klub zastupnika HDZ-a kako bismo se pripremili za sutra", kazao je Plenković.

Teme