Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 2. 11. 2017.

Sve su aktivnosti usmjerene na povećanje gospodarskog rasta

Premijer Plenković primio je posjet predstavnika Hrvatske udruge poslodavaca, na čelu s njezinim glavnim direktorom Davorom Majetićem

Uz predsjednika Vlade, sastanku su nazočili potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministar državne imovine Goran Marić, ministar financija Zdravko Marić, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i ministar turizma Gari Cappelli.

U izjavi za medije potpredsjednica Vlade Martina Dalić ocijenila je produktivnim i konstruktivnim današnji sastanak s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca.

Izvijestila je da su predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca iznijeli svoje viđenje i prijedloge u vezi s aktualnom gospodarskom situacijom, dok su članovi Vlade govorili o svojim planovima i obrisima proračuna za iduću godinu.

Potpredsjednica Dalić istaknula je da Vlada i HUP smatraju da poduzetnici, zajedno sa svojim zaposlenicima, najviše pridonose stvaranju gospodarske vrijednosti i rasta. „Sve aktivnosti i svi prijedlozi koji su danas bili razmotreni usmjereni su upravo na osnaživanje putanje gospodarskog rasta kako bi on bio trajan i dugoročan“, zaključila je potpredsjednica Dalić.

Glavni direktor HUP-a Davor Majetić kazao je da su tema razgovara bile prioritetne reforme te aktivnosti Vlade i HUP-a usmjerene na povećanje gospodarskog rasta, kako bi se stvorili uvjeti za bolji život građana. Najavio je i nove razgovore s Vladom o zajedničkim aktivnostima.