Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Split | 12. 1. 2018.

Rješenja za prometne probleme Splitsko-dalmatinske županije

Nakon posjeta Solinu predsjednik Vlade Plenković sastao se u Splitu s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom i splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom

Gradonačelnik i župan na sastanku su predsjednika Vlade upoznali s bitnim projektima koji se odnose na Grad Split i Splitsko-dalmatinsku županiju.

Kao jedno od najvažnijih pitanja istaknuto je pitanje prometne infrastrukture, stoga je predsjednik Vlade Plenković najavio da će se u narednim tjednima u Zagrebu održati dodatni sastanci na kojima će biti prisutan i ministar mora, prometa i infrastrukture kako bi se našlo najprimjerenije rješenje za prometne probleme koji opterećuju Splitsko-dalmatinsku županiju, osobito u turističkoj sezoni.

"Jedna od odluka koje smo donijeli početkom godine je ukidanje naplate za prilaz kroz tunel Sveti Ilija. To je snažna poruka Vlade Republike Hrvatske Splitsko-dalmatinskoj županiji, Imotskoj krajini i Makarskoj rivijeri", rekao je predsjednik Vlade izrazivši zadovoljstvo pozitivnim reakcijama.

"Mislim da je to signal koji je prepoznat kao poticaj za sve žitelje tog dijela županije", zaključio je.

Predsjednik Vlade kratko se osvrnuo na informacije o kreditnom rejtingu koje će večeras objaviti agencija Fitch, rekavši da nisu loše.