Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Bruxelles | 14. 2. 2018.

Plenković s predsjednikom Europskoga vijeća Tuskom

Premiier Plenković boravi u Bruxellesu, gdje sudjeluje na sastanku s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom i kolegijem povjerenika Europske komisije

Predsjednik Vlade ujutro se sastao s predsjednikom Europskoga vijeća Donaldom Tuskom. Bilo je riječi o temama na dnevnom redu neformalnog sastanka Europskog vijeća 23. veljače 2018, institucionalnim pitanjima i pripremama  za pregovore o sljedećem Višegodišnjem financijskom okviru za razdoblje nakon 2020. Za svako od pitanja predsjednik EV-a Tusk će sutra objaviti „decision note“, a Europska komisija je danas objavila svoj paket dokumenata o istim pitanjima. Na sastanku su uz predsjednika Vlade Plenkovića bile potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

Nakon susreta s predsjednikom Europskog vijeća Tuskom, predsjednik Vlade sudjeluje na sastanku s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom i kolegijem povjerenika.

Na sastanku s povjerenicima uvodno će se obratiti predsjednik Europske komisije Juncker, a potom će predsjednik Vlade Plenković izvijestiti o pripremama za hrvatsko predsjedanje Vijećem EU-a 2020. i prioritetima tog predsjedanja te predstaviti hrvatski pogled na budućnost Europe, strategiju prema zapadnom Balkanu te gospodarska i financijska pitanja EU-a.

Po završetku sastanka s kolegijem povjerenika, predsjednik Vlade Plenković odvojeno će se susresti s predsjednikom Europske komisije Junckerom, nakon čega je predviđena zajednička izjava za medije.