Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 14. 6. 2013.

Plenković i Stier primili ukrajinskog veleposlanika Oleksandra Levčenka

Predsjednik Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru Hrvatska-EU Andrej Plenković i potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku Davor Ivo Stier primili su veleposlanika Ukrajine u Hrvatskoj Oleksandra Levčenka

sabor49 s

Veleposlanik Levčenko čestitao je zastupnicima Plenkoviću i Stieru na izboru za članove Europskog parlamenta te izrazio zadovoljstvo što Hrvatska postaje punopravna članica Europske unije. Sugovornici su ocijenili odnose između Hrvatske i Ukrajine vrlo dobrim te su ponovili želju za daljnjim jačanjem gospodarskih odnosa. Veleposlanik je upoznao sugovornike s održavanjem sastanka na vrhu članica EU-a i država sudionica Istočnog partnerstva u Vilniusu, 27. i 28. studenoga 2013. godine.

Levčenko je izvijestio o aktualnoj političkoj i gospodarskoj situaciji u Ukrajini te o bitnim naglascima dijaloga između Ukrajine i EU-a. U tom kontekstu, senzibilizirao je nove članove Europskog parlamenta o trenutnim stajalištima pojedinih država članica u svezi s daljnjom dinamikom odnosa s Ukrajinom. Zastupnici su izrazili podršku reformskim naporima Ukrajine na njenom europskom putu.