Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Bonn | 24. 6. 2013.

Tribina »Hrvatska – nova članica EU-a«u Bonnu

Izabrani član Europskog parlamenta Andrej Plenković sudjelovao je na tribini koja je održana u staroj gradskoj Vijećnici Bonna. Tribinu su zajednički organizirali Regionalno predstavništvo Europske komisije u Bonnu, hrvatski Generalni konzulat u Düsseldorfu, Njemačko društvo za vanjsku politiku i grad Bonn.

ep013

Plenković je govorio o procesu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, spremnosti za članstvo i potpori hrvatskih građana europskom projektu. Podsjetio je na rezultate prvih europskih izbora te naveo prioritete u svom radu u Europskom parlamentu. Istaknuo je kvalitetne političke, gospodarske i kulturne odnose Hrvatske i Njemačke te važnu ulogu Hrvata koji žive u Njemačkoj. Predstavio je također hrvatske aktivnosti za potporu susjednim državama u reformskom procesu i ostvarivanju njihovih europskih težnji.

Pred stotinjak sudionika tribine govorila je također zastupnica u Europskom parlamentu Doris Pack i direktor Centra za europske integracije u Bonnu Ludger Kühnhardt. Pozdravna izlaganja održali su gradonačelnik Bonna Horst Nass, generalni konzul Vjekoslav Križanec i predsjednik društva za vanjsku politiku Sjeverne Rajne–Vestfalije, Volker Schlegel, dok je skup vodio šef Predstavništva Komisije u Bonnu Stephan Koppelberg.