Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Split | 1. 7. 2016.

HDZ je za razgovore s partnerima na svjetonazorskoj i programskoj osnovi

Gostujući u Dnevniku HTV-a, potpredsjednik Odbora za vanjske poslove EP-a i kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković govorio je o suradnji HDZ-a s aktualnim i potencijalnim političkim partnerima

Plenković je istaknuo kako je nakon odluke o kandidaturi za predsjednika HDZ-a zajedno sa svojim timom sada u tehničkoj fazi prikupljanja potpisa te očekuje da će kampanja i službeno započeti nakon što Središnje izborno povjerenstvo proglasi kandidature važećima.

Poručio je kako osobno smatra da je HDZ-u potreban novi statut, s obzirom na to da se više puta mijenjao, te je najavio da će se tim pitanjima baviti nakon parlamentarnih izbora.

Plenković je napomenuo da je otvoren za razgovore i komunikaciju s aktualnim političkim partnerima i svim drugim strankama koje dijele svjetonazor s HDZ-om te s kojima se može naći zajednički nazivnik prilikom izrade izbornog programa. Dodao je da je trenutačno usredotočen na dijalog i komunikaciju s članovima stranke u kontekstu unutarstranačkih izbora te da će sve druge odluke donijeti na vrijeme.

Zaključno je kazao da je HDZ dio Europske pučke stranke te da od svih političkih aktera, a posebice od HSS-a, očekuje da ostanu u partnerstvu s HDZ-om jer pripadaju istoj političkoj obitelji.

Prilog (video)

Teme