Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 6. 7. 2016.

Plenković predao više od 35 tisuća potpisa potpore članova HDZ-a

Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković predao je Središnjem izbornom povjerenstvu stranke više od 35 tisuća potpisa stranačkih kolega koji podržavaju njegovu kandidaturu

Plenković je predao potpise zajedno s voditeljem svoga izbornog stožera Damirom Krstičevićem i glasnogovornikom kampanje i zastupnikom u EP-u Davorom Stierom. U izjavi medijima Plenković se zahvalio na velikom doprinosu, trudu i angažmanu HDZ-ovih županijskih i gradskih organizacija te svih članova stranke i volontera koji su prikupili potpise diljem Hrvatske u propisanom roku.

Izbori koji predstoje bitni su za jačanje legitimiteta novog predsjednika HDZ-a i unutar stranke i prema van, kako bi on s punom potporom članova poveo stranku u prijevremene parlamentarne izbore, poručio je Plenković. Pozvao je sve stranačke kolege da iziđu na izbore te podsjetio na mogućnost da se obrate svojim općinskim, gradskim i izbornim povjerenstvima kako bi mogli glasovati izvan svog prebivališta.

Najavio je da će u petak u 11 sati u Središnjici HDZ-a predstaviti svoj program pod naslovom »HDZ – središnja snaga razvoja Hrvatske«, a namjera mu je da idućih dana obiđe sve županije te predstavi svoj program i razgovara s članovima.

Napomenuo je da HDZ vidi kao ključnu stranku koja je okrenuta prema budućnosti te ima ljude, program i kvalitetu koji su potrebni da kao dio europske političke obitelji bude središnja politička snaga za razvoj Hrvatske.

HDZ će biti ono što jest, a to je stranka desnog centra – narodnjačka stranka utemeljena na demokršćanskoj baštini i univerzalnim humanističkim vrijednostima te državotvorna i okupljajuća stranka koja će njegovati pomirbenu politiku prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, kazao je Plenković.

Teme