Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Sisak, Varaždin, Čakovec, Krapina | 9. 7. 2016.

Vratit ćemo povjerenje birača u HDZ

Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković susreo se u sklopu svoje unutarstranačke kampanje sa stranačkim kolegama u Sisačko-moslavačkoj, Varaždinskoj, Međimurskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji

Plenković je predstavio svoj izborni program pod nazivom »HDZ – središnja snaga razvoja Hrvatske« stranačkim dužnosnicima i članovima županijskih organizacija HDZ-a. U Sisku, Varaždinu, Čakovcu i Krapini razgovarao je sa stranačkim kolegicama i kolegama o glavnim odrednicama svog programa, kojim namjerava vratiti političku vjerodostojnost HDZ-a i pozicionirati ga kao stranku europskog desnog centra koja zastupa nacionalne interese i tradicionalne vrijednosti. Odgovorio je također na niz pitanja o pripremama stranke za prijevremene parlamentarne izbore te o viziji gospodarskog razvoja i rasta Hrvatske.

U Sisku se Plenković susreo s predsjednikom županijskog odbora HDZ-a i županom Sisačko-moslavačke županije Ivom Žinićem, predsjednikom gradskog odbora HDZ-a Siska Željkom Krapljanom te nizom drugih stranačkih članova.

U Varaždinu se Plenković sastao s predsjednikom županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije i saborskim zastupnikom Anđelkom Stričakom, članom Predsjedništva HDZ-a i saborskim zastupnikom Josipom Križanićem te brojnim članovima stranke.

U Čakovcu su Plenkovića dočekali predsjednik županijskog odbora HDZ-a Međimurske županije i ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, predsjednik gradskog odbora HDZ-a Čakovca Nenad Mekovec i drugi stranački kolege.

Prilikom posjeta Krapini Plenković je razgovarao s predsjednikom županijskog odbora HDZ-a Krapinsko-zagorske županije i saborskim zastupnikom Žarkom Tušekom, gradonačelnikom Krapine Zoranom Gregurovićem te drugim članovima stranke koji su sudjelovali u raspravi o izbornom programu i daljnjem političkom smjeru HDZ-a.

Teme