Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Bjelovar i Koprivnica | 14. 7. 2016.

Ponudit ćemo najkvalitetnije mjere za poljoprivredu i ruralni razvoj

Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković susreo se u Bjelovaru i Koprivnici s članovima HDZ-ovih organizacija Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije

Prigodom predstavljanja svojeg izbornog programa »HDZ – središnja snaga razvoja Hrvatske« u Bjelovaru Plenković se susreo s predsjednikom županijskog odbora HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije Mirom Totgergelijem, saborskim zastupnikom Gordanom Jandrokovićem te brojnim stranačkim kolegama i lokalnim dužnosnicima.

U Koprivnici je Plenković održao kvalitetnu raspravu o budućem radu stranke s predsjednikom županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darkom Sobotom, saborskim zastupnikom Damirom Felakom i nizom drugih članova. Plenković se također susreo s koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom te gradonačelnikom Križevaca Brankom Hrgom.

Plenković je u svojem izlaganju istaknuo da će voditi HDZ kao državotvornu i stožernu hrvatsku stranku koja će svojim djelovanjem jamčiti hrvatskom društvu političku stabilnost, pravnu sigurnost, pouzdan okvir za gospodarski rast te društvenu solidarnost. Parlamentarni izbori su pred nama i moramo učiniti sve da vratimo političku vjerodostojnost HDZ-u i povjerenje hrvatskih birača, rekao je Plenković. Naglasio je da će se zalagati za to da HDZ bude stranka desnog centra lišena svih krajnosti koja će uvijek štititi svoja demokršćanska, narodnjačka i univerzalna humanistička načela.

Plenković se zauzeo za dodatnu demokratizaciju rada stranačkih tijela i znatnije uključivanje svih članova u proces odlućivanja, za primjenu načela »jedan član – jedan glas«, za izbore šireg kruga dužnosnika i za to da se razmotri mogućnost uvođenja unutarstranačkog referenduma.

Podsjetivši na izvrsnu suradnju brojnih dužnosnika HDZ-a i HSS-a na lokalnim razinama, kao i HDZ-ovih zastupnika u Europskom parlamentu s kolegicom Marijanom Petir, Plenković je rekao da mu je žao što se novo vodstvo HSS-a odlučilo za koaliciju s SDP-om. Dodao je da je HSS-ova odluka o suradnji sa SDP-ovom koalicijom donesena prije okončanja unutastranačkih izbora u HDZ- u.

Plenković je najavio da će HDZ u svojem gospodarskom programu posebno naglasiti mjere za razvoj domaće poljoprivrede i ruralni razvoj. Poljoprivredne potencijale treba dovesti do pune iskorištenosti kako bi se poboljšao gospodarski i socijalni standard života u ruralnim sredinama te osigurao ravnomjeran razvoj svih krajeva Hrvatske.

Teme