Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 21. 7. 2016.

Susret s predstavnicima Akademske zajednice HDZ-a »Dr. Ante Starčević«

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković održao je sastanak s vodstvom i članovima Akademske zajednice HDZ-a »Dr. Ante Starčević«. Sastanku je prisustvovao i ministar obrazovanja, znanosti i sporta prof. dr. sc. Predrag Šustar.

U ime predsjednika Akademske zajednice HDZ-a akademika Ivice Kostovića - pregled brojnih aktivnosti rada ove zajednice, od osnivanja do danas, izložio je potpredsjednik dr. sc. Dinko Čutura. Izdvojio je da je oko 350 sveučilišnih profesora uključeno u rad Akademske zajednice HDZ-a, a zajednica broji oko 2 000 članova. Organizirane su brojne tribine i konferencije u cijeloj Hrvatskoj te je Akademska zajednica pridonijela izradi i Programa u području visokog obrazovanja, znanosti i tehnologije.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izrazio je potporu aktivnostima AZAS-a te naglasio da se ovaj vrijedan doprinos AZAS-a stranci i društvu nastavi i u budućnosti. Najveća hrvatska stranka treba imati i najveći broj akademski obrazovanih ljudi koji će dati svoj snažni obol razvoju hrvatskog društva. Na sastanku se raspravljalo i o nastavku kurikularne reforme.

Teme