Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Strasbourg | 2. 7. 2013.

Konferencija za medije s predsjednikom Skupine EPP-a Daulom

Član Europskog parlamenta Andrej Plenković sudjelovao je na konferenciji za medije koju je u Strasbourgu organizirao predsjednik Skupine Europske pučke stranke Joseph Daul, a sudjelovao je i njezin potpredsjednik Manfred Weber

ep019

Pogledajte video

Predsjednik Daul je pozdravio postignuća Irske kao predsjedavajuće Vijeća proteklih šest mjeseci u pogledu kreiranja stabilnosti, investicija, rasta i novih radnih mjesta EU. Pohvalio je ključnu ulogu Irske u vezi postizanja kompromisa o Višegodišnjem financijskom okviru. Izrazio je dobrodošlicu Hrvatskoj, kao 28. članici Europske unije.

Plenković je zahvalio predsjedniku Daulu i Skupini EPP-a na kontinuiranoj potpori u procesu pristupanja u EU koji je realiziran 1. srpnja 2013. Izdvojio je organizaciju Središnjeg odbora EPP-a u Dubrovniku par dana prije europskih izbora u Hrvatskoj u travnju kao važnu potporu HDZ-ovim kandidatima. Govorio je o prioritetima u radu HDZ-ovih zastupnika. Pozdravio je dogovor o izmjeni proračuna EU za 2013. kako bi se omogućilo financiranje i hrvatskih projekata, a sukladno financijskoj omotnici iz Ugovoru o pristupanju. Rekao je da će podupirati Bosnu i Hercegovinu u njenim europskim nastojanjima, a posebno voditi računa o jednakopravnosti i konstitutivnosti hrvatskog naroda.