Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 25. 7. 2016.

HDZ će na nacionalnoj razini izaći samostalno na izbore

Na sjednicama Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora HDZ-a Andrej Plenković raspravio je sa stranačkim kolegama aktualnu političku situaciju i nov pristup predstojećim izborima

Na sjednici Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora, Plenković je stranačkim kolegama predstavio svoj program za unutarstranačke izbore »HDZ –  Središnja snaga razvoja Hrvatske«, a razgovaralo se i o dovršetku izrade HDZ-ova izbornog programa, kojeg radi radna skupina na čelu s Ivanom Maletić.

Plenković je naglasio kako će u okviru izbornog programa HDZ-a biti pet ključnih točaka: vraćanje vjerodostojnosti HDZ-u, projiciranje političke stabilnosti u zemlji, osiguravanje pravne države i kvalitetnog okvira za gospodarski razvoj te provedba kršćanskog načela solidarnosti.

Istaknuo je kako je postignut jedinstven stav svih stranačkih tijela da na nacionalnoj razini HDZ izađe samostalno, a u pojedinim izbornim jedinicama ostvaruje suradnju s pojedinim strankama, s kojima je HDZ i do sada surađivao, ali i s partnerima izvan Domoljubne koalicije.

Za ovakav oblik izlaska na izbore odlučili smo se jer je HDZ stožerna, državotvorna i najjača hrvatska politička stranka, poručio je Plenković te dodao da kao novi lider HDZ-a želi da se takav pristup jasno vidi i na izborima.

Napomenuo je da će HDZ dogovarati na programskoj osnovi partnerske suradnje desnog centra, s namjerom da ostvari sinergiju tamo gdje je ona moguća i potrebna, ali uz zadržanje liderske pozicije HDZ-a, Kazao je i kako je na stranačkim tijelima jednoglasno odlučeno da novi glavni tajnik HDZ-a bude Gordan Jandroković.

Teme