Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Krapina | 1. 9. 2016.

Nastavljamo s infrastrukturnim projektima na sjeverozapadu Hrvatske

Andrej Plenković obišao je gradilište brze ceste Mokrice–Zabok–Bedekovčina–Zlatar Bistrica–Marija Bistrica te se susreo s brojnim građanima u Krapini i Zaboku

Ocijenivši da radovi na brzoj cesti Mokrice–Zabok–Bedekovčina–Zlatar Bistrica–Marija Bistrica dobro napreduju, Plenković je istaknuo da će se HDZ zalagati za nastavak rada na svim infrastrukturnim projektima u Krapinsko-zagorskoj županiji. Radit ćemo na boljem povezivanju sjevera Hrvatske s ključnim pravcima autoceste Zagreb–Varaždin, onoga koji će voditi prema Brezničkom Humu, kao i ovog dijela do Popovca, rekao je Plenković.

Dodao je da se u ovom dijelu Hrvatske u prometnom smislu radi o zagrebačkom prstenu – cesti koja povezuje zapad Krapinsko-zagorske županije sa Zlatar Bistricom i Marijom Bistricom. Ona omogućuje mnogo kvalitetniju komunikaciju i život svih stanovnika ovog kraja te svih hodočasnika koji dolaze u Mariju Bistricu, pojasnio je Plenković.

Komentirajući odgovor predsjednika Europske komisije Jean-Claudea Junckera na pismo predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, Plenković je rekao da je Junckerovo pismo usmjereno na smirivanje tenzija i izbjegavanje neodgovornih izjava s obzirom na druge narode i države. Poručio je kako još postoji niz otvorenih pitanja iz doba velikosrpske Miloševićeve agresije na Hrvatsku. Odgovorna i državnička vanjska politika Hrvatske koju ću voditi štitit će hrvatske nacionalne interese, a osobito interese hrvatskih branitelja, istaknuo je Plenković.

U Zaboku i Krapini predsjednik Plenković se zajedno s kandidatima na listi za III. izbornu jedinicu družio i razgovarao s brojnim građanima.

U izjavi za medije Plenković je naglasio da je HDZ-u u ovom dijelu Hrvatske važno stvoriti bolje poslovno ozračje koje će pomoći razvoju malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva, a također bolje korištenje potencijala industrije i poljoprivrede. Izrazio je uvjerenje da će HDZ u III. izbornoj jedinici u najmanju ruku ponoviti rezultat od 4 mandata s prošlih izbora, ali je istodobno ohrabrio HDZ-ove kandidatkinje i kandidate da ulože maksimalne napore kako bi ovogodišnji rezultat bio još bolji.

Plenković je nadalje rekao da je u ovoj izbornoj kampanji nastojao pojačati HDZ-ovu prisutnost osobito u digitalnim medijima, kako bi dosegnula standarde sestrinskih stranaka u Europi. Približavamo naš izborni program mlađoj publici, koja do njega može doći u jedan ili dva klika na Internetu, zaključio je Plenković.