Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Varaždin | 1. 9. 2016.

Poticajno poslovno ozračje za poduzetne ljude na sjeveru Hrvatske

U Varaždinu i Ivancu Andrej Plenković družio se s građanima i predstavio ključne naglaske HDZ-ova izbornog programa i njegove kvalitne kandidate na listi za III. izbornu jedinicu

Izrazivši zadovoljstvo time što je ponovno u Varaždinu s HDZ-ovim kandidatkinjama i kandidatima u III. izbornoj jedinici, Plenković je rekao da su zajedno održali sastanak s ljudima koji vode Sveučilište Sjever, Fakultet organizacije i informatike te kolegama iz varaždinskog HDZ-a. Naglasili smo značaj Varaždina kao sveučilišnog središta te važnost obrazovanja, koje će biti u fokusu rada buduće Vlade, rekao je Plenković.

Istaknuo je da će HDZ nastaviti kurikularnu reformu, a pritom će osobit naglasak staviti na STEM područje, dakle na prirodne i tehničke znanosti. Povezivanje obrazovnog sustava s tržištem rada pridonosi ukupnome gospodarskom razvoju, poručio je Plenković.

Ocijenio je da je Varaždin, osim što je sveučilišno središte, sa svojom kulturnom baštinom također važno turističko središte sjevera Hrvatske. Očekujem da ovom kraju poduzetnih ljudi i željnih znanja buduća Vlada pruži pozitivan okvir za razvoj, najavio je Plenković.

Plenković je naglasio da bi sjeverozapadna Hrvatska i svi njezini birači mogli naći mnogo dodirnih točaka s HDZ-om. HDZ je stožerna hrvatska stranka i središnja snaga razvoja Hrvatske, s jasnim identitetom, koja vodi odgovornu i državničku politiku, pojasnio je Plenković. Napomenuo je da svi birači mogu procjeniti da je ukupno ozračje, a nadasve kultura dijaloga i komuniciranja, u ovoj kampanji promijenjena zahvaljujući HDZ-u. Istaknuo je da će HDZ na ovim izborima, ali i srednjoročno i dugoročno, imati sve bolje rezultate u III. izbornoj jedinici. Građani biraju između opcije koja je četiri godine bila vladala loše, između potrošenog bivšeg premijera s istim ljudima i istim programom i jedne nove politike, odvažne i vjerodostojne'', poručio je Plenković.

Govoreći o HDZ-ovoj cjelovitoj poreznoj reformi, Plenković je naglasio da će se neoporezivi dio dohotka podići na 3.750 kuna kako bi građani s nižim primanjima imali veću plaću. Najavio da će HDZ u drugoj godini mandata smanjiti PDV na 24%, s ambicijom da na kraju mandata ona bude 23% kako bi se rasteretili poduzetnici i građani. Dodao je da je u drugom tromjesječju ove godine BDP porastao za 2,8%, a ambicija je buduće HDZ-ove Vlade da do 2020. stvori preduvjete za porast od 5%.

Povećat ćemo stopu zaposlenosti sa sadašnjih 60% na 68% i na taj način stvoriti nova radna mjesta, istaknuo je Plenković te dodao da je HDZ-ov prioritet da mladima pruži perspektivu u domovini.

Teme