Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Petrčani, Punta Skala, Kraljevski vinogradi (kod Zadra), Jesenice | 3. 9. 2016.

HDZ-ova vlada vodit će računa o ravnomjernom regionalnom razvoju

Andrej Plenković predstavio je u Zadarskoj županiji izborni program stranke te kvalitetne kandidatkinje i kandidate u HDZ-ovoj pobjedničkoj IX. izbornoj jedinici

Podsjetivši na svoje poruke u unutarstranačkoj kampanji, Plenković je rekao da HDZ kao najveća i stožerna hrvatska stranka mora projicirati stabilnost i pravnu sigurnost u državi. Dodao je da kao stranka koja pripada europskoj obitelji pučana, HDZ ključnim drži socijalno-tržišno gospodarstvo. "Država ima zadaću stvoriti okvir da poduzetnici svojim radom učine dodatni napor za sebe i društvo te stvore dodatnu vrijednost", poručio je Plenković.

Napomenuo je da HDZ okuplja sve slojeve društva i brine o najranjivijima, provodeći kršććansko načelo solidarnosti, što podrazumijeva kvalitetan i održiv zdravstveni, socijalni i mirovinski sustav.

Naglasio je kako je HDZ-ov izborni program orijentiran na budućnost – na gospodarstvo, konkurentnost, nova radna mjesta i demografsku obnovu. "HDZ želi da kvalitetni ljude iznjedre taj program u jedan operativni rad Vlade, a za to moramo dobiti široku potporu birača", rekao je Plenković.

Istaknuo je kako će jedan od prioriteta buduće Vlade biti pronaći balans ravnomjernog regionalnog razvoja, pri čemu će glavni financijski mehanizmi biti osigurani kroz članstvo u Europskoj uniji.

Pojasnivši kako su kandidati i kandidatkinje na listama HDZ-a predloženi od stranačkih organizacija i zajednica, Plenković je izrazio uvjerenje da će HDZ ponovo pobijediti u IX. izbornoj jedinici koja potvrđuje kontinuitet snage stranke.

"Vjerujem da ćete učiniti sve da ta potpora bude još izraženija. Koristite što više mogućnost preferencijalnog glasovanja kako bismo ostvarili sinergiju snage stranke i pojedinaca", smatra Plenković.

Predsjednik Plenković posjetio je i Karlovac gdje se družio i razgovarao s brojnim okupljenim građanima te posjetio tradicionalnu manifestaciju 30. Karlovačke dane piva.

Teme