Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Novi Marof i Ludbreg | 4. 9. 2016.

Transformirani HDZ može u III. IJ imati dosad najbolje rezultate

U Novom Marofu Andrej Plenković predstavio je HDZ-ov program i njegove kandidate u III. izbornoj jedinici te u Ludbregu pohodio misu na Svetu nedjelju

U Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak i gradonačelnik Siniša Jenkač predstavili su brojnim građanima HDZ-ove kandidate i izborni program„Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost“.

Plenković je istaknuo da HDZ sljedeće nedjelje ide po izbornu pobjedu i novo povjerenje hrvatskih birača za stabilnu i funkcionalnu vladu. Za stabilnu parlamentarnu većinu koja će hrvatskom narodu donijeti četiri godine političke stabilnosti i gospodarskog rasta i razvoja'', kazao je Plenković.

Govoreći o HDZ-ovu programu, Plenković je najavio da on predviđa povećanje mirovina za 5% dok je dugoročni cilj da prosječna isplaćena mirovina iznosi 60% prosječne plaće. 

U proteklih nekoliko tjedana svojom smo usmjerenošću prema budućnosti transformirali ukupan politički dijalog i način komuniciranja u kampanji, rekao je Plenković. Plenković je izrazio uvjerenje da ovako jasno identitetski, svjetonazorski i programski profiliran HDZ može u III. izbornoj rezultate ostvariti bolje nego ikad. 

Napomenuvši kako cijeni poduzetnost ljudi u sjeverozapadnoj Hrvatskoji, poručio je da HDZ svojim programom šalje poruku da radom i trudom želi boljitak Hrvatske, a prioritet će biti niz poreznih rasterećenja i ukidanje zapreka kako bi se olakšalo poslovanje malih i srednjih poduzetnika i obrtnika.

Ne treba rasipati glasove, nego dati potporu strankama matice, onima koje su stabilne i imaju program, ideje i ljude, a to je HDZ, istaknuo je Plenković. Zaključio je da su ovi izbori ključni za dugoročni razvoj Hrvatske te obećao da će osobno voditi stabilnu, odgovornu i razboritu politiku.

Plenković je također pohodio misno slavlje na Svetu nedjelju u Svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu.

Teme