Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Požega | 4. 9. 2016.

Naš Projekt Slavonija znači razvoj poljoprivrede i ostanak mladih

U Požegi je Andrej Plenković zajedno sa svim prvim kandidatima na HDZ-ovim listama predstavio HDZ-ov program i kandidate na listi za V. izbornu jedinicu

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je na otvorenom skupu u Požegi pred brojnim okupljenim građanima predstavio izborni program HDZ-a „Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost“, zajedno s nositeljem liste HDZ-a za V. izb. j. Zdravkom Marićem i ostalim kandidatima HDZ-a, kao i svim prvima na listama HDZ-a.

Naglasio je kako je V. izborna jedinica za HDZ pobjednička jedinica i jedna od „utvrda“. "Uvijek što sam osjećao kad sam dolazio ovdje jest želja naših kandidata i članova da učine maksimalan napor za našu Slavoniju", kazao je Plenković.

Govoreći o prioritetnom HDZ-ovom projektu Slavonija, Plenković je istaknuo kako je on utemeljen na vrlo jasnim prioritetima za ljude u Slavoniji. Najavio je da će HDZ donijeti novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, Zakon o obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima te osigurati kvalitetniji mehanizam povlačenja sredstava iz EU fondova za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Ocijenio je da poanta ulaska u Europsku uniju nije bila da brojni mladi traže budućnost u Njemačkoj ili drugoj članici.

 "Vodimo računa i o mladim poljoprivrednicima kojima moramo dati poticaje kroz darovanje, zakup ili koncesiju zemljišta te povoljne kredite kako bi stvarali nove vrijednosti i razvijali poduzetništvo", kazao je Plenković.

Napomenuo je kako je ambicija HDZ-a svrstati Hrvatsku među prve zemlje u srednjoj i istočnoj Europi po gospodarskim pokazateljima. Imamo sve preduvjete - spoj Slavonije i Dalmacije, u kontekstu ovakve turističke sezone, koja bilježi daleko najveće prihode u povijesti hrvatskog turizma - treba biti poticaj" , rekao je Plenković. Dodao je kako do 2020. želi ostvariti pet posto rasta gospodarstva te podići zaposlenost na 68 postotnih bodova.

"Mi radimo na tome da HDZ bude središnja snaga razvoja Hrvatske, na dostojanstven, racionalan, državnički i odgovoran način", naveo je Plenković.

Poručio je kako je važno da hrvatski birači daju povjerenje onima koji su ozbiljni, odgovorni, poštuju druge, u kampanji ne idu ispod razine i ne diraju tuđe obitelji, nego govore o bitnom temama - radnim mjestima, demografskoj obnovi, jačanju gospodarstva i društvenoj solidarnosti.

"Pozivam vas da 11. rujna jasno kažete „Ne!“ onome što nije vrijedilo, a kažete „Da!“ onome što je kvalitetno, pouzdano i vjerodostojno donosi boljitak hrvatskim ljudima", zaključio je Plenković.