Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Slavonski Brod | 4. 9. 2016.

Uspjela je transformacija HDZ-a – spremni smo promijeniti i Hrvatsku

Na prepunom gradskom korzu u Slavonskom Brodu Andrej Plenković predstavio je HDZ-ov program i kandidate na listi za V. izbornu jedinicu koju predvodi Zdravko Marić

Plenković je naglasio kako je u proteklih dva i pol mjeseca intenzivnim angažmanom i radom postigao nekoliko strateških pomaka za hrvatsku političku kulturu. "Sad ćemo promijeniti Hrvatsku na bolje i naše društvo učiniti prosperitetnim", poručio je Plenković.

Predstavljajući glavni HDZ-ov projekt Slavonija, Plenković je naglasio kako su imperativi buduće HDZ-ove Vlade novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, novi Zakon o obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, kvalitetniji mehanizmi za izravna plaćanja iz EU proračuna u poljoprivredi, samodostatnost poljoprivredne proizvodnje te pomoć mladim poljoprivrednicima. "Slavonija je jedan od ključnih prioriteta buduće Vlade, a to jamče ovi ljudi ovdje uz mene", rekao je Plenković.

Poručio je kako se buduća vlada mora fokusirati i na proizvodnju, jer bez vlastitog proizvoda nema gospodarstva.

Pojasnivši kako je HDZ stranka koja pripada obitelji Europske pučke stranke, Plenković je istaknuo kako je u njegovoj filozofiji socijalno-tržišno gospodarstvo, što znači da je u političkom pristupu najcjenjeniji rad.

"Cijenimo radnika koji zna koliko se treba truditi da bi stvorio dodanu vrijednost svojoj zajednici, a kao demokršćanska stranka držimo da bez društvene solidarnosti nema ni pravednosti ni uključenosti", kazao je Plenković. Dodao je kako će se HDZ zalagati za održivi zdravstveni, socijalni i mirovinski sustav.

"Jako je važno da ovdje ostvarimo rezultat koji šalje signal cijeloj Hrvatskoj da je HDZ u stanju promijeniti Hrvatsku na bolje", zaključio je Plenković.