Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Čakovec i Prelog | 5. 9. 2016.

Stvorit ćemo poslovno ozračje za povećanje proizvodnje i porast izvoza

Andrej Plenković susreo se u Čakovcu i Prelogu s brojnim građanima, poduzetnicima i obrtnicima s kojima je razgovarao o HDZ-ovim mjerama za stvaranje poticajnoga poslovnog ozračja i provedbu porezne reforme

Predstavljajući kandidate HDZ-a za III. izbornu jedinicu, Plenković je kazao kako mu je uvijek drago doći u Međimursku županiju, koja je poznata po radišnim i marljivim ljudima, poduzetnoga duha. "Svi oni se mogu identificirati s HDZ-om kada je riječ o programu i projektima, a najviše kada je riječ o kulturi komunikacije u ovoj izbornoj kampanji", kazao je Plenković.

Naglasio je kako se u HDZ-ovom programu koji se odnosi na malo i srednjem poduzetništvo nalazi niz mjera za stvaranje poticajnog poslovnog ozračja koje će omogućiti veća ulaganja u proizvodnju i izvoz.

Govoreći o probemu niskih plaća u Međimurju, Plenković je istaknuo kako će jedna od mjera koju će HDZ-ova buduća vlada poduzeti je da se neoporezivi dio dohotka poveća s 2.600 na 3.750 kuna. "Tako će onim građanima s niskim primanjima ostati više novca, što će biti kvalitetno i za njih i njihove poslodavce", pojasnio je Plenković.

Komentirajući svoj pristup hrvatskoj vanjskoj politici, Plenković je najavio kako će voditi stabilnu, odgovornu i racionalnu vanjsku politiku koja će biti usmjerena na rješavanje svih rezidualnih pitanja iz vremena velikosrpske Miloševićeve agresije na Hrvatsku.

U tom kontekstu, napomenuo je kako su politički argumenti HDZ-a pitanja u poglavlju 23 i jasni kriteriji u pogledu procesuiranja ratnih zločina, zaštite hrvatske manjine i izbjegavanje hibridne regionalne jurisdikcije u budućnosti. "Kada sam poduzeo inicijativu u Europskom parlamentu, Milanovićeva vlada i tadašnja diplomacija nije uopće pomogla našim naporima", podsjetio je Plenković.

Plenković je poručio kako je HDZ otvoren za postizbornu suradnju s onim strankama koje su mu bliske programski i svjetonazorski.

"Vrijeme je da u predstojećih pet dana učinimo maksimum da HDZ pobijedi na izborima. Želim da rezultat izbora bude uvjerljiv jer naš program i dokazani, dosljedni i vjerodostojni ljudi HDZ-a nude Hrvatskoj bolju budućnost", zaključio je Plenković.

Teme