Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Rijeka | 6. 9. 2016.

Realizirat ćemo razvojne projekte u Istri i Primorsko-goranskoj županiji

Na završnom skupu u VIII. izbornoj jedinici na prepunom gradskom Korzu u Rijeci Andrej Plenković predstavio je kvalitetne HDZ-ove kandidate koji su spremni provesti program buduće vlade

Zahvalivši se svom prijatelju, prvom potpredsjedniku Europskog parlamenta Antonio na potpori i dolasku u Rijeku, Plenković ga je predstavio kao jednog od najutjecajnih talijanskih političara na europskoj razini.

Plenković je istaknuo kako su u protekla dva i pol mjeseca konsolidirali HDZ, koji na ove izbore ide obnovljen, s jasnim i kvalitetnim programom, ljudima koji su se dokazali u svim područjima svog javnog djelovanja.

"Ova kampanja je drukčija zbog HDZ, odlučili smo podići političku kulturu u Hrvatskoj na višu razinu, a naši politički suparnici ostali su u onoj nižoj brzini koja dijeli Hrvatsku i potencira ideološke podjele", ocijenio je Plenković.

Poručio je da hrvatski ljudi u nedjelju imaju izbor između onih koji su se u 4 godine pokazali pogrešnim i potrošenim i ne zaslužuju novu priliku te s druge strane HDZ koji se obnovio i čvrsto pozicionirao na europskom desnom centru i vjerodostojno će raditi za boljitak hrvatskih ljudi.

"Naša buduća Vlada posebnu će pozornost posvetiti Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji i realizaciji ključnih razvojnih i infrastrukturnih projekata te razvoju turizma", rekao je Plenković.

Podsjetio je kako je utemeljitelj HDZ-a i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman gradio stranku koja okuplja, koja je duboko privržena hrvatskom identitetu, povijesti, kulturi i tradiciji.

Plenković je najavio kako je HDZ-ov program moderan i usmjeren prema ostvarenju ključnih projekata - novim radnim mjestima, konkurentnosti, rasterećenju malih i srednjih poduzetnika, potpore obrtnicima te ulaganjima u industriju i proizvodnju.

Kazao je da će HDZ-ova Vlada nastaviti obrazovnu reformu. "Poanta obrazovne reforme jest da naši mladi kada uđu u obrazovni sustav znaju sve o tome tko su i što su i budu spremni za daljnju specijalizaciju", pojasnio je Plenković. Istaknuo je da samo spoj kvalitetnog obrazovanja i realnih potreba tržišta rada čini društvo znanja.

"HDZ vodi odgovornu politiku i želi voditi odgovornu i stabilnu Vladu", poručio je Plenković i dodao kako je Hrvatska jedina zemlja u EU koja ima i obale Jadrana i obale Dunava. "Ta činjenica nas obvezuje u realizaciji naših prioriteta, kada je riječ o regionalnom razvoju, turizmu, ribarstvu, pomorstvu, boljem povezivanju otoka s kopnu", rekao je Plenković.

Potpredsjednik Europskoga parlamenta Antonio Tajani istaknuo je snažnu potporu našoj HDZ-u za parlamentarne izbore.

"Da sam hrvatski državljanin, glasovao bih za HDZ jer je to stranka koja se obnovila i ima mnogo novih kandidata. Stranka koja se obnavlja, a ne zapostavlja vlastite vrijednosti vjerodostojna je, a vjerodostojna je ako ima takvoga predsjednika kao što je Andrej Plenković", zaključio je Tajani.

Teme