Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 8. 9. 2016.

Okrenuti smo budućnosti, pobijedit ćemo i formirati stabilnu vladu

U Novom Zagrebu, na Jarunu, u Stenjevcu i u Svetoj Klari Andrej Plenković se susreo s brojnim građanima te govorio o programskim prioritetima u VI. i VII. izbornoj jedinici

Predsjednik Plenković se zajedno s kandidatima HDZ-a za VI. i VII. izbornu jedinicu družio s građanima u Utrini i Zapruđu, na Jarunu, u Stenjevcu te Svetoj Klari.

Govoreći o razvoju Novog Zagreba, Plenković je istaknuo kako Novi Zagreb zahtijeva snažniju infrastrukturu kako bi se zadovoljile sve one potrebe bitne da bi građani koji ovdje žive imali dodatne sadržaje. "Moje kolegice i kolege u VI. izbornoj jedinici prevođeni dr. sc. Goranom Marićem vode izvrsnu kampanju i očekujemo pobjedu u ovoj izbornoj jedinici", najavio je Plenković.

Komentirajući rezultate anketa, Plenković je u izjavi medijima naglasio da one pokazuju bitan trend, a to je da je u dva mjeseca HDZ konsolidiran. 'Mijenjajući kulturu komunikacije i dijaloga u ovoj kampanji, podigli smo je na europsku razinu", kazao je Plenković. 

S posebnim zadovoljstvom najavio je da će na završnom skupu HDZ-a u Zagrebu potporu doći pružiti i predsjednik Europske pučke stranke Joseph Daul i bivša njemački+a zastupnica u EP-u Doris Pack. "Europski duh HDZ-a čvrsto je ukorijenjen u Europskoj pučkoj stranci, a HDZ je kao stranka desnog centra okrenuta budućnosti", pojasnio je Plenković.

Poručio je kako se smatra čovjekom okupljanja i dijaloga na puno višoj razini kulture komunikacije nego što je kandidat oporbe koji će ostati u oporbi nakon izbora. Podsjetio je da se Milanović pokazao kao loš premijer - i u gospodarskim i u socijalnim pitanjima.

Ocijenio je kako su Zoran Milanović i njegova tzv. Narodna koalicija kompletno promašili kampanju, što je biračko tijelo prepoznalo, a rezultati izbora će potvrditi. "Ne spuštam se kao Milanović na niske razine, koji koristi pejorativne formulacije o članovima obitelji jer nema što reći o programu", rekao je Plenković.

Izrazio je svoje uvjerenje da će HDZ nakon izbora biti relativni pobjednik izbora i imati najviše saborskih zastupnika. Dodao je da će nakon izbora dogovarati suradnju sa strankama koje su i programski i svjetonazorski bliske HDZ-u. Napomenuo je kako će s političkim parterima raditi na postizanju dogovora o cjelovitom paketu, a potom će se razmotriti kako uvažiti potencijalne sugestije naših partnera. "Moj je cilj da Hrvatska uđe u fazu stabilnosti, da birači ne rasipaju glasove, a HDZ je vjerodostojan te nudi kvalitetne ljude i program", zaključio je Plenković.

Teme