Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 8. 9. 2016.

Neka nedjelja donese priliku da preuzmemo odgovornost za Hrvatsku

Na zagrebačkom Cvjetnom trgu održan je pobjednički i završni skup HDZ-a na kojemu je Andrej Plenković predstavio izborni program te kandidate u I, II, III, VI. i VII. izbornoj jedinici

Na vrlo posjećenom skupu u centru Zagreba predsjedniku Plenkoviću snažnu su potporu došli dati predsjednik Europske pučke stranke Joseph Daul i dugogodišnja njemačka zastupnica u EP-u te izvjestiteljica za Hrvatsku Doris Pack.

Plenković je istaknuo kako je HDZ došao pred sam kraj izborne kampanje te je izrazio zadovoljstvo što HDZ u I, II, III, VI. i VII. izbornoj jedinici ima kvalitetne kandidate koji su predstavii temeljne vrijednosti i glavne aspekte političkog programa HDZ-a Zahvalio se na dolasku u Zagreb kolegici Doris Pack, koja je pomogla Hrvatskoj u svakom trenutku od obrane od Miloševićeve agresije pa do ulaska u Europsku uniju, kao i velikom prijatelju Hrvatske, predsjedniku EPP-a Josephu Daulu.

"Imamo program koji su radili naši stručnjaci koji pogađa u srž onoga što hrvatski ljudi očekuju, a to su u 2016. rješenja koja se tiču gospodarstva, radnih mjesta, konkurentnosti, obrazovanja, industrije, poljoprivrede i malih i srednjih poduzeća", ocijenio je Plenković.

Ponovio je kako je fokus HDZ-ove kampanje na konkretnim temama, okrenut budućnosti te precizno artikuliran u vrijednostima koje HDZ dijeli i njeguje, a utkali su ih hrvatski branitelji.

Plenković je poručio biračima da su pred njima cjeloviti program HDZ-a i kvalitetni i vjerodostojni kandidati. "Imamo ideju kako ostvariti gospodarski rast od pet posto do 2020., napraviti cjelovitu poreznu reformu te plan da se mirovine povećaju za pet posto", najavio je Plenković.

Naglasio je da jamči kao predsjednik HDZ-a da eksperimenata nakon nedjelje neće biti. "Poznamo političku praksu i tradiciju demokracije, a ona kaže da upravljati državom trebaju oni koji dobiju povjerenje birača", pojasnio je Plenković.

Pozvao je birače da u nedjelju ne rasipaju glasove. "Kao i mnogi od vas, rođen sam u ovom gradu kojeg jako volim i nijedne sekunde nisam imao dileme o kandidaturi ovdje - u I. izbornoj jedinici", kazao je Plenković i dodao kako očekuje da HDZ napravi veliki iskorak u I. izbornoj jedinici.

Poručio je biračima da izađu u nedjelju na izbore jer su oni i uvertira za lokalne izbore u svibnju 2017. "Očekujem da budemo odgovorni, racionalni, srčani i u nedjelju mobiliziramo većinu hrvatskih ljudi. Neka nedjelja donese priliku da preuzmemo odgovornost za Hrvatsku", zaključio je Plenković.

U svom govoru, predsjednik EPP-a Joseph Daul istaknuo je kako je u EP-u imao zadovoljstvo surađivati s Andrejem Plenkovićem te smatra da nitko tako dobro ne predstavlja promjenu za Hrvatsku kao Plenković. "Na hrvatskom narodu je da mu ukaže povjerenje, što će se i dogoditi u nedjelju, jer Hrvatska treba obnovu, a to predstavlja Plenković", smatra Daul.

Dugogodišnja njemačka zastupnica u Europskom parlamentu Doris Pack naglasila je kako je oduvijek pratila politički put Plenkovića te vjeruje u njegovu vjerodostojnost."U nedjelju će Plenković dobiti povjerenje građana i priliku da sastavi Vladu, s vjerodostojnim ljudima koji će preuzeti odgovornost za upravljanje Hrvatskom", najavila je Pack.

Teme