Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 7. 11. 2016.

Vlada će biti konstruktivna i pouzdana prema socijalnim partnerima

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na 204. sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća zajedno s predstavnicima Vlade, sindikata i udruga poslodavaca

U uvodnom obraćanju, predsjednik Vlade Andrej Plenković posebno je istaknuo opredjeljenje Vlade, kao i svoje osobno, za ostvarivanje socijalnog dijaloga na rješavanju gospodarskih i socijalnih pitanja. „Želimo biti Vlada koja zna prepoznati očekivanja i potrebe građana, radnika i poduzetnika i Vlada koja zna uvesti promjene“, rekao je.

Socijalnim je partnerima predstavio ciljeve Programa Vlade Republike Hrvatske, s posebnim naglaskom na stabilan i trajan gospodarski rast, stvaranje novih i kvalitetnih radnih mjesta, zaustavljanje iseljavanja i demografsku obnovu Hrvatske te društvenu pravednost i solidarnost.

Plenković je kazao da će ispunjenju ovih planova Vlade RH u mandatu 2016.-2020. zasigurno pridonijeti i konstruktivan socijalni dijalog, posebice kroz zajednički rad u GSV-u te da će sva nastojanja Vlade naići na razumijevanje i potporu sindikata i poslodavaca.

Ocijenio je da socijalno partnerstvo kojem teži zahtijeva kontinuiran i konstruktivan dijalog te je uvjeren da se zajedničkom djelovanjem, međusobnim uvažavanjem i povjerenjem može uspješnije odgovoriti brojnim gospodarskim i socijalnim izazovima. U Vladi Republike Hrvatske imat ćete kvalitetnog i pouzdanog partnera“, poručio je socijalnim partnerima predsjednik Vlade Andrej Plenković.