Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Opatija | 9. 11. 2016.

Profilacija HDZ-a za još bolje rezultate u Primorsko-goranskoj županiji

Andrej Plenković sastao se s članovima HDZ-a Primorsko-goranske županije te se također susreo sa županom Zlatkom Komadinom

Uz Plenkovića je na stranačkom susretu sudjelovao ministar prometa i predsjednik primorsko-goranskog odbora HDZ-a Oleg Butković, ministar turizma Gari Cappelli, ministar rada Tomislav Ćorić i ministar financija Zdravko Marić.

Najveći dio sastanka bio je posvećen predstojećim lokalnim izborima u svibnju 2017. u kontekstu Vladinih reformi i nastavka profilacije HDZ-a u modernu narodnjačko-demokršćansku stranku desnog centra. Razgovaralo se i o elementima porezne reforme, čiji je cilj osigurati stabilnost javnih financija, rasteretiti poduzetnike i građanima omogućiti više dohotke.

Plenković je naglasio kako se HDZ odmakao od retorike produbljivanja podjela u društvu, ali čvrsto stoji na politici ustrajne i nepokolebljive zaštite nacionalnih interesa, čemu su svi mogli posvjedočiti i na primjerima INA-e ili uhićenja bivših pripadnika HVO-a u Orašju. 

"Vodimo uključivu politiku, razmatramo i uvažavamo tuđe ideje ako su korisne za Hrvatsku, ali i odlučno reagiramo na sva pitanja na dnevnom redu, nastojeći biti i brzi i odgovorni", poručio je Plenković.

Istaknuo je kako će raditi na tome da HDZ bude stranka pozitivnih promjena u društvu, ali istodobno i političke stabilnosti. Ocijenio je kako je kapacitet unutarnjeg i međunarodnog djelovanja danas snažniji u HDZ-u nego ikada.

Svim članovima županijske organizacije, Plenković je čestitao na odličnom rezultatu na nedavnim parlamentarnim izborima te im se zahvalio na angažmanu tijekom kampanje.

"Zahvaljujući daljnjoj profilaciji i jačanju stranke, uopće ne sumnjam da će HDZ na lokalnim izborima i u Primorsko-goranskoj županiji postići još bolje rezultate nego 2013. godine", kazao je stranačkim kolegama Plenković.

U Opatiji se Plenković također sastao sa županom Primorsko-goranske županije Zlatkom Komadinom, s kojim je razgovarao o unapređenju infrastrukurnih projekata, cestovne infrastrukture i željeznice, kao i strateškom projeku LNG-terminala na Krku te projektu Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020, u čemu je Vlada spremna pomoći. Govorilo se i o pitanju Gorskog kotara, pri čemu je Plenković najavio novu reviziju indeksa razvijenosti.

Teme