Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 28. 6. 2011.

Sastanak s nositeljima komunikacijskih aktivnosti

Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković sastao se u utorak, 28. lipnja 2011. s ključnim nositeljima komunikacijskih aktivnosti usmjerenih na informiranje hrvatskih građana o Europskoj uniji i pripremama za članstvo

Na sastanku su sudjelovali Glavni pregovarač Vladimir Drobnjak, članovi Pregovaračke skupine za vođenje pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Ureda za udruge, Agencije za regionalni razvoj, Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova EU, predsjednici i tajnici Županijskih savjeta za europske integracije i koordinatori za Komunikacijsku strategiju tijela državne uprave.

Državni tajnik Plenković predstavio je planiranu dinamiku vezano uz potpisivanje Ugovora o pristupanju te provedbu referenduma o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji. Naglasio je potrebu intenziviranja komunikacijskih aktivnosti te značaj uloge Županijskih savjeta za europske integracije, tijela državne uprave, HGK i HOK, kao i nevladinog sektora u informiranju građana o procesu pristupanja.

Predstavnici Županijskih savjeta za europske integracije iznijeli su pregled aktivnosti koje provode na lokalnoj razini te izazove s kojima se pritom susreću. Istaknuli su potrebu intenzivnijeg informiranja pojedinih ciljnih skupina, posebice gospodarstvenika, poduzetnika i ruralnog stanovništva, te praćenja poduzetih aktivnosti od strane medija.

Državni tajnik Plenković zahvalio je predstavnicima županija na naporu koji ulažu s ciljem objektivnog informiranja o raznim pitanjima iz područja pregovora. Dogovoren je nastavak suradnje kao i uključivanje pregovarača u novi ciklus predavanja i okruglih stolova te gostovanja na lokalnim televizijskim i radio postajama.