Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 13. 1. 2017.

Jača suradnja Vlade i HGK-a radi stvaranja boljih uvjeta poslovanja

Predsjednik Vlade Plenković sastao se s predsjednikom Hrvatske gospodarske komore Lukom Burilovićem te potpredsjednicima Želimirom Kramarićem, Mirjanom Čagalj i Tomislavom Radošem

Uz premijera Plenkovića bili su potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministar državne imovine Goran Marić, ministar financija Zdravko Marić te ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić.

Na sastanku su predstavljene aktivnosti Hrvatske gospodarske komore radi rasterećenja gospodarstva i stvaranja učinkovitijih usluga HGK-a svojim članicama, kojih je više od 110 tisuća.

Razgovaralo se o unapređenju suradnje HGK-a i Vlade kako bi se stvorili jednostavniji i konkurentniji uvjeti poslovanja u Hrvatskoj. Istaknuto je da Hrvatska gospodarska komora podržava provedbu strukturnih reformi u gospodarstvu i Vladin Akcijski plan za administrativno rasterećenje gospodarstva. U tom kontekstu govorilo se o konkretnim aktivnostima, kao što je primjerice uvođenje modela podrške izvozu i privlačenju investicija odnosno internacionalizacija HGK-a kroz suradnju Komore, Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Predstavljeni su i strateški ciljevi HGK-a u razdoblju od 2017. do 2022, pri čemu je posebno istaknut razvoj gospodarske mreže informacija, zatim edukacija i internacionalizacija tržišta.