Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Imotski | 21. 1. 2017.

Vodit ćemo računa o ključnim pitanjima za razvoj Imotske krajine

Na skupu povodom 27. obljetnice osnutka HDZ-a u Imotskome Andrej Plenković je naglasio da vjeruje u pobjedu HDZ-a u cijeloj Imotskoj krajini

Uz predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića, na skupu si bili brojni dužnosnici i ministri u Vladi: zamjenik predsjednika HDZ-a te potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sanader, splitsko-dalmatinski župan Zlatno Ževrnja, predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić, kandidat za splitskog gradonačelnika i saborski zastupnik Andro Krstulović Opara te domaćini gradonačelnik Imotskog Ante Đuzel i načelnici općina s područja Imotske krajine.

Prije svečanog skupa Plenković se sastao s čelnim ljudima imotske lokalne samouprave. Nakon sastanka, položio je vijenac na spomen-križ na Topani i ondje zapalio svijeću.

Na stranačkom skupu predsjednik Plenković je kazao da je došao čestitati novom kandidatu za gradonačelnika Imotskog Ivanu Budaliću te je izrazio vjeru da će na predstojećim lokalnim izborima u svibnju HDZ odnijeti pobjedu u svim općinama i Gradu Imotskom.

Plenković je istaknuo da Vlada planira pomoći Imotskoj krajini te realizirati brojne projekte od velike važnosti za ovaj kraj. "Čuo sam vaša ključna pitanja za razvoj Imotske krajine. Razumjeli smo vaše poruke i uvjeravam vas da ćemo realizirati sva obećanja za Imotsku krajinu", poručio je Plenković.

Dodao je kako je iza Vlade cjelovita porezna reforma, državni proračun, zakon o javnoj nabavi, plan rasterećenja državnog gospodarstva, velik iskorak glede društvene solidarnosti, a radi se i na zakonu koji će objediniti prava hrvatskih branitelja.

"Jučer sam bio u Davosu s brojnim uglednicima i čelnim ljudima više od pedeset zemalja. No to me nije spriječilo da već danas budem u Imotskom, i to vam je jasna poruka da i ja i Vlada mislimo ozbiljno", napomenuo je Plenković.

Teme