Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 26. 1. 2017.

HDZ stabilno prvi, Vlada ispunjava očekivanja 62% građana

Istraživanje Crobarometar agencije Ipsos u siječnju pokazuje da je HDZ uvjerljivo prva stranka s 33,6% potpore, a premijer Plenković ostavlja pozitivan dojam kod 56% građana. Za 62% ispitanika rad Vlade u skladu je ili iznad očekivanja nakon prvih sto dana.

Rezultati redovitoga mjesečnog istraživanja političkih trendova Crobarometar, koje za Dnevnik Nove TV provodi agencija Ipsos, pokazuju da HDZ završava siječanj 2017. s rejtingom od 33,6% (u prosincu 33,2%), dok SDP ima potporu od 22,4% (u prosincu 23,2%).

Prema istraživanju, predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković ostavlja pozitivan dojam na 56% građana, a negativan na njih 32%.

O političkoj stabilnosti, kao glavnom prioritetu Vlade koju predvodi Andrej Plenković, svjedoči i podatak kako 76% građana vjeruje da će Vlada HDZ-a i MOST-a dovršiti mandat, dok njih 16% misli suprotno.

33% ispitanika ocijenilo je da Hrvatska ide u dobrom smjeru, dok njih 10% ne zna, a 57% smatra da zemlja ide u lošem smjeru. 47% ispitanika ne podupire Vladine politike, dok ih podupire njih 41%.

Nakon sto dana rada Vlade, 52% građana smatra da Vlada ispunjava predizborna obećanja i radi u skladu s očekivanjima, dok je za njih 10% rad Vlade iznad očekivanja. 33% ispitanika ocijenilo je da Vlada radi ispod očekivanja, a njih 5% ne zna.

Rad premijera Plenkovića, u odnosu na početak mandata, 53% građana ocjenjuje u skladu s očekivanjem, 24% njih ispod očekivanja, a za 16% je iznad očekivanja. 7% ispitanika ne zna.

50% ispitanika ocijenilo je kako je sastav Vlade koju predvodi Andrej Plenković bolji u usporedbi s Vladom SDP-a i Zorana Milanovića, a da je podjednak misli njih 29%. Da je lošiji, smatra 18% građana.