Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 6. 3. 2017.

S izaslanstvom HUP-a o nastavku reformi i gospodarskom rastu

Predsjednik Vlade Plenković sastao se u Banskim dvorima s izaslanstvom Hrvatske udruge poslodavaca, na čelu s predsjednicom Gordanom Deranjom

Uz predsjednika Vlade na sastanku su sudjelovali potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić, ministar državne imovine Goran Marić, ministar financija Zdravko Marić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić.

Premijer Plenković upoznao je izaslanstvo Hrvatske udruge poslodavaca s dosadašnjim i planiranim aktivnostima Vlade kako bi se zadržao i dodatno osnažio gospodarski rast, povećao izvoz, potaknulo zapošljavanje te spriječio daljnji odlazak mladih iz Hrvatske. Također, predstavio je i aktivnosti u predstojećem procesu Europskog semestra, a osvrnuo se i na reforme koje Vlada planira uvrstiti u Nacionalni program reformi te Plan konvergencije.

Izaslanstvo Hrvatske udruge poslodavaca pozdravilo je donošenje Akcijskog plana za administrativno rasterećenje gospodarstva i provođenje reformi. Predstavili su rezultate HUP skora za 2016. godinu te naglasili da treba uložiti dodatne napore kako bi Hrvatska ostvarila rezultat koji će je približiti zemljama srednje i istočne Europe.

Na sastanku je još jednom potvrđena odlučnost i spremnost Vlade da kroz uključenost socijalnih partnera u sklopu Gospodarsko-socijalnog vijeća, ali i bilateralne razgovore vodi usklađenu gospodarsku, socijalnu i razvojnu politiku.