Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 15. 3. 2017.

S prof. Prgometom očekujemo izvrstan rezultat u Zagrebu

Zagrebački Gradski odbor HDZ-a jednoglasno je odlučio da kandidat stranke za gradonačelnika Zagreba bude prof. dr. sc. Drago Prgomet

Premijer Plenković zahvalio je u izjavi za medije predsjedniku Gradskog odbora Zagreba Andriji Mikuliću na tome što je danas na sjednici predstavio kandidaturu Drage Prgometa za zagrebačkog gradonačelnika, koja je dobila apsolutnu podršku svih članova Gradskog odbora, a prije toga i Predsjedništva GO-a. Profesor Prgomet također uživa punu potporu vodstva stranke.

Istaknuo je kako je prof. Prgomet poznat i etabliran političar s respektabilnom profesionalnom karijerom, ali i s izrazito vidljivim i angažiranim političkim putem na kojem je dokazao da je kadar boriti se za svoje ideje i projekte.

"S njegovom kandidaturom HDZ ističe najozbiljniju namjeru za izvrsnim rezultatom u Gradu Zagrebu, i to na izborima i za gradonačelnika i za listu za Gradsku skupštinu, s kojom očekujemo jako dobar rezultat, puno bolji nego do sada", poručio je Plenković.

Dodao je kako činjenica da HDZ ima sedam predsjednika Vijeća gradskih četvrti i najveći broj čelnika mjesnih odbora pokazuje snagu HDZ-a u Gradu Zagrebu.

Podsjetio je da je HDZ u  I, II, VI. i VII. izbornoj jedinici dobio između 30,6 i 35 posto glasova na izborima 11. rujna prošle godine, a prema ispitivanjima javnog mnijenja uživa potporu između 32 i 35 posto građana.

"Imamo stabilnu Vladu i čvrstu parlamentarnu većinu – vodimo politiku na dobrobit hrvatskih ljudi", rekao je Plenković.

Najavio je da će se sutra na sjednici Središnjeg odbora HDZ-a glede kandidatura vidjeti niz osvježenja, osobito u velikim gradovima. Naveo je da ti kandidati projiciraju snagu HDZ-a kao članice obitelji Europske pučke stranke koja pokriva spektar desnog centra i koja je predodređena da upravlja Hrvatskom na nacionalnoj, županijskoj, gradskoj i općinskoj razini te da pridonosi funkcioniranju europskog projekta.

"U prof. Prgometu imamo sjajnog kandidata, čovjeka koji će dati sve od sebe da HDZ na ovim izborima ostvari pobjednički rezultat. Uvjeren sam da je Gradski odbor danas donio odličnu odluku", zaključio je Plenković.

Teme