Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 16. 3. 2017.

Očekujem iskorak HDZ-a u gradovima te veći broj župana

Na sjednicama Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora HDZ-a, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković raspravljao je s kolegama o ključnim aktivnostima Vlade, pozitivnim gospodarskim trendovima te pripremama za lokalne izbore

U izjavi za medije nakon sjednica stranačkih tijela, predsjednik HDZ-a Plenković istaknuo je kako je sa stranačkim kolegama održao vrlo kvalitetnu raspravu uoči predstojećih lokalnih izbora.

Poručio je kako su utvrdili sve kandidate za župane i za sva ključna gradonačelnička mjesta, a na temelju izborne strategije dogovorili sve aktivnosti vezane za suradnju između središnje razine stranke te kandidatkinja i kandidata.

,,HDZ u izbore ide vrlo ambiciozno, svjestan svoje političke popularnosti. Imamo vrlo visok rejting u hrvatskoj javnosti. Želimo iskorak u velikim urbanim sredinama. Očekujem da na lokalne razine projiciramo politiku koju vodimo na središnjoj razini države, usmjerenu na gospodarski rast i razvoj, pravnu sigurnost i društvenu solidarnost, ali i konsolidiranu političku stabilnost", kazao je Plenković.

Naglasio je kako očekuje da broj župana bude veći nego što je sad, a što se tiče općina, HDZ će ostvariti tradicionalno pobjednički rezultat.

,,Idemo na izbore osvježeni – s kvalitetnim spojem iskustva i mladosti. Očekujemo odlične rezultate – pobjedničke", poručio je Plenković.

Pojasnivši kako je županijskim i gradskim organizacijama prepušten dogovor o izbornim listama, Plenković je napomenuo kako je dogovoreno načelno pravilo da kandidati za župane i gradonačelnike ujedno budu i prvi na listama, dakle, za županijske skupštine i gradska vijeća.

Podsjetivši da je HDZ u I. izbornoj jedinici, na listi koju je predvodio, prije samo 6 mjeseci ostvario najbolji rezultat ikada, Plenković je rekao da HDZ samo ako ponovi te postotke dobiva oko 30 posto.

,,To znači da je HDZ daleko najjača stranka. S prof. dr. Dragom Prgometom imamo upravo onu pravu platformu koju zastupam – HDZ je stranka desnog centra, koja zastupa vrijednosti iza kojih stoji najveći broj birača u Hrvatskoj", smatra Plenković.

Ocijenio je da će prof. Prgomet sa svojim kvalitetama, profesionalnom i političkom karijerom, statusom u stranci te ugledom koji uživa u Gradu Zagrebu biti prava dodana vrijednost.

,,Stoga vjerujem da će njegov rezultat biti puno, puno bolji od prijašnjih. Na Gradskom odboru HDZ-a Grada Zagreba prof. Prgomet je dobio apsolutnu i bezrezervnu podršku. Kampanja će pokazati da HDZ stoji iza svojih ljudi, a Prgomet je najbolji kandidat kojeg stranka ima", zaključio je Plenković.

Teme