Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 11. 4. 2017.

HDZ će oživotvoriti naš projekt boljeg života na istoku Hrvatske

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sudjelovao je u Osijeku na predstavljanju HDZ-ovih kandidata za župana, gradonačelnike i načelnike s područja Osječko-baranjske županije za lokalne izbore

Predsjednik Plenković u svom obraćanju istaknuo je da će HDZ uvjerljivo pobijediti te da će naši kandidati nakon izbornog trijumfa zajedničkim snagama raditi na razvoju i boljoj budućnosti Osječko-baranjske županije

"Ovdje imamo sjajan tim, spoj iskustva i znanja, energije i htijenja. Upravo je naš kandidat za župana Ivan Anušić konsolidirao stranku u Osječko-baranjskoj županiji. Očekujem pobjedu 21. svibnja", poručio je Plenković.

Naglasio je kako je Vlada prepoznala očekivanja ljudi i realizirat će sve mjere koje su dogovorene na Savjetu za Slavoniju, Baranju i Srijem.

"HDZ će oživotvoriti naš projekt kvalitetnijeg života na istoku Hrvatske te ćemo sinergijom državne i lokalne politike, u iduće četiri godine, napraviti konkretan i vidljiv iskorak u interesu hrvatskog čovjeka", rekao je Plenković.

Kandidat HDZ-a za župana Ivan Anušić naglasio je da u partnerstvu s ovom Vladom, koja je prva pokazala volju riješiti problem Slavonije u cjelini, želi pomoći  Osječko-baranskoj županiji i svima koji namjeravaju ostati ovdje živjeti.

Ivana Šojat, kandidatkinja za gradonačelnicu Osijeka, izrazila je zadovoljstvo što je stranka prepoznala da treba računati na nove, mlade ljude s novim idejama, koji nisu opterećeni utezima iz prošlosti te koji imaju jasnu viziju i znaju kako pokrenuti stvari na bolje.

"Kad Vlada predsjednika Plenkovića pruža iskrenu potporu svim jedinicama lokalne samouprave, mi moramo ostati ujedinjeni u dobroj volji da učinimo nešto korisno za naše sredine i stvorimo zamašnjak koji će nas pokrenuti prema budućnosti", rekla je Šojat.

Osim predsjednika Plenkovića, na predstavljanju su bili i potpredsjednik HDZ-a i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, članica Predsjedništva HDZ-a i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, ministar financija Zdravko Marić, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, saborski zastupnici i državni tajnici s područja Slavonije, Baranje i Srijema.

U izjavi za medije, predsjednik Plenković istaknuo je kako od svih članova HDZ-a očekuje maksimalnu lojalnost na ovim izborima, kvalitetan angažman i punu potporu HDZ-ovim kandidatima u svim županijama, gradovima i općinama.

"Onaj tko misli podržavati nekog tko je izvan HDZ-a - vrata su mu otvorena", poručio je Plenković.

Teme