Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 24. 4. 2017.

Povećat ćemo gospodarsku i pravosudnu suradnju Hrvatske i Kine

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je posjet predsjednika Vrhovnog narodnog suda Narodne Republike Kine Qiang Zhoua

Uz predsjednika Vlade, na sastanku je sudjelovao Branko Hrvatin, predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske, na čiji poziv u Hrvatskoj boravi Qiang Zhou, te Ante Šprlje, ministar pravosuđa.

Premijer Plenković pozdravio je suradnju između Vrhovnog narodnog suda Narodne Republike i Vrhovnog suda Republike Hrvatske. Naglasio je da će ovaj posjet doprinijeti razvoju ukupnih odnosa i razumijevanju načina funkcioniranja pravosudnih sustava dviju zemalja.

Predsjednik Vrhovnog narodnog suda Narodne Republike Kine Qiang Zhou pohvalio je dosadašnju suradnju s Vrhovnim sudom Republike Hrvatske, te je izrazio zadovoljstvo potpisanim Memorandumom o suglasnosti između Vrhovnog suda Republike Hrvatske i Vrhovnog narodnog suda Narodne Republike Kine o pravosudnoj razmjeni i suradnji. Istaknuo je da je suradnja u području pravosuđa značajna i u kontekstu razvoja gospodarske suradnje, posebno investicija i trgovinske politike.

Predsjednik Vrhovnog narodnog suda Narodne Republike Kine osim Hrvatske posjetio je Švicarsku, Portugal, Svjetsku trgovinsku organizaciju i Svjetsku organizaciju za intelektualno vlasništvo.