Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 11. 5. 2017.

Nakon lokalnih izbora predstavit ćemo nove ministre u Vladi

Otvarajući današnju sjednicu Vlade, premijer Plenković osvrnuo se na aktualna zbivanja u proteklom tjednu te ocijenio važnim da se u ozračju lokalnih izbora Vlada koncentrira na svoje zadaće i nastavi funkcionirati

"Sabor je odlučio imati pauzu svoga zasjedanja do kraja lokalnih izbora. Nakon lokalnih izbora krenut će nova sjednica i u tom trenutku predstavit ćemo i nove ministre u Vladi", rekao je Plenković.

Istaknuo je da je važno da se, u ovom ozračju lokalnih izbora, Vlada koncentrira na svoje zadaće i nastavi svoje funkcioniranje sukladno Programu i ključnim, temeljnim pitanjima od životnih interesa svih naših ljudi.

Izrazio je zadovoljstvo jučer održanom prvom sjednicom Vijeća za demografsku revitalizaciju na kojoj je predstavljen niz mjera važnih za rješavanje tog, strateški gledano, ključnog pitanja za budućnost zemlje. Dodao je da od ministarstva očekuje da u sljedećim tjednima, zajedno s Ministarstvom za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku, provedu temeljite i detaljne konzultacije te da uz mjere koje će biti usvojene već idući tjedan, a tiču se konkretnih financijskih i u proračunu predviđenih sredstava, pripreme i druge mjere kojima će s rješavati ovo važno pitanje.

Osvrnuo se i na niz aktivnosti kojima je ovog tjedna u Hrvatskoj obilježen Dan Europe. Važnim je pritom istaknuo komuniciranje hrvatskim građanima svih prednosti hrvatskog članstva u Europskoj uniji, kao i nastavak građenja i jačanja europskoga projekta.

Sinjsku alku održanu u Vukovaru, premijer Plenković nazvao je sjajnim spojem Slavonije i Dalmacije, Vukovara i Sinja, hrvatske tradicije i baštine te je čestitao svima na organizaciji jednog nezaboravnog događaja.

Prošloga tjedna premijer Plenković posjetio je Austriju gdje je s austrijskim kolegom Christianom Kernom razgovarao o bilateralnoj suradnji, kulturnoj suradnji, unapređenju trgovinske razmjene, položaju Hrvata u Austriji te daljnjem povećanju velikog brojaju austrijskih turista koji posjećuju Hrvatsku.

U očekivanju odlične turističke sezone, premijer Plenković izrazio je zadovoljstvo što se nakon razgovora što ih je vodio sa slovenskim premijerom Cerarom i predsjednikom Europske komisije Junckerom znatno poboljšala situacija i protočnost prometa na granicama. Izrazito važnom ocijenio je potrebu da se iznađu vrlo precizne i operativne mjere za provođenje dogovora postignutog na spomenutom sastanku u Bruxellesu.