Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Dubrovnik | 14. 5. 2017.

Birači dobro znaju tko jamči stabilnost i rast, a tko rušenje

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković dao je snažnu potporu HDZ-ovim kandidatkinjama i kandidatima u Dubrovniku i cijeloj Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Mnogobrojnim okupljenima se u govoru obratio predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković, istaknuvši decidirano kako je Dubrovačko-neretvanska županija jednako važna kao i sve druge županije.

Osvrnuo se i na razrješenje Mostovih ministara te naglasio kako ne dopušta zamjenu teza te bacanje krivice na HDZ, jer je to bio prijelomni trenutak razotkrivanja u kojemu je Most odabrao opozicijski SDP.

"Odabrali su SDP i ja sam napravio ono što bi napravio svaki drugi predsjednik Vlade, menadžer pa čak i svaki sportski trener. Ili jesi ili nisi – nema treće varijante. Prekid suradnje s HDZ-om izazvao je sam Most, a ne obrnuto", poručio je Plenković.

Izdvojio je da će pobjednički tim, predvođen sadašnjim i budućim županom Nikolom Dobroslavićem, biti izvrstan i uspješan.

"Projekti koje imate za povezivanje s ostatkom RH bit će prioritet ne samo vama, nego i nama. Razvijat ćemo ovdje poljoprivredu i turizam, kao i sve ostale važne grane. Dokazali ste da možete preuzeti odgovornost", kazao je Plenković.

Dodao je da je HDZ stranka koja gradi, dok, s druge strane u Europi i Hrvatskoj postoji trend protestnih stranaka, koje su protiv svega što je bilo prije.

"Trezven birač će dobro razmisliti tko mu jamči rušenje, a tko stabilnost i rast. Birači moraju razmisliti, kad se razgrne medijski kaos, a ponekad i govor mržnje na Internetu, koga birati", rekao je Plenković.

Podsjetio je kako je HDZ 11. rujna pružio ruku Mostu jer je htio etički čistu situaciju, iako je imao 91 potpis, više nego što je trebalo.

"Ne dopuštam zamjenu teza da smo mi destabilizirali Vladu. To je napravio Most", upozorio je Plenković.

Vezano za odgovornost koju je pokazala Vlada u stabilizaciji stanja u Agrokoru, Plenković je kazao jda je pronađeno racionalno rješenje.

"Mi ne štitimo niti kriminal ili jednu osobu. To je besmisleno i ne može proći. Mi u Vladi smo mogli reći da Agrokor pođe u stečaj i reći pa što bude s radnim mjestima i OPG-ovima. Mogli smo ga nacionalizirati i natovariti novi javni dug. Našli smo racionalno rješenje iza kojeg su stali svi akteri te priče", naglasio je Plenković.

Utvrdio je kako time HDZ pokazuje da ima snage za upravljanje jednim jakim financijskim pitanjem, kao što je to dokazao i rješavanjem problema redova na granicama.

Predsjednik Plenković govor je zaključio riječima kako su u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji najveća očekivanja te očekuje maksimalan angažman svih i pobjedu 21. svibnja na lokalnim izborima.

Uz predsjednika Plenkovića, okupljenima su se obratili predsjednik dubrovačko-neretvanskog HDZ-a Branko Bačić, kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković te župan Nikola Dobroslavić.

Uoči jučerašnjeg posjeta hrvatskom jugu, predsjednik Plenković je u bosanskohercegovačkom Hrasnu u svetištu Kraljice mira sudjelovao u povodu obilježavanja 40. obljetnice osnutka, u procesiji i svečanoj misi. Misno slavlje predvodio je mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. dr. Ratko Perić.