Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zadar | 17. 5. 2017.

Ako i dođe do izbora, HDZ će opet pobijediti i sastaviti Vladu

Predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković posjetio je Zadar, gdje je dao potporu Božidaru Longinu i Branku Dukiću, HDZ-ovim kandidatima za dužnosti župana i gradonačelnika

Nakon što je obišao novouređene sportske terene na Višnjiku, Plenković se na izbornom skupu na Plovaniji obratio mnogobrojnim članovima i simpatizerima stranke.

Najavio je da će HDZ nakon lokalnih izbora imati najveći broj župana, gradonačelnika i načelnika, a napravit će i veliki iskorak u urbanim sredinama.

"Zadar je grad koji je bez dileme doživio najveći procvat na obali, a Zadarska županija predstavlja jednu od najjačih kada je riječ o snazi i odlučnosti HDZ-a. Vertikala vlasti Zagreb-županija-grad izrazito je bitna za razvoj Zadra i Zadarske županije", poručio je Plenković.

Plenković je naglasio da je aktualni trenutak vrijeme velikog razotkrivanja na političkoj sceni.

"S jedne je strane HDZ kao stranka s kapacitetom za upravljanje državom, a na drugoj se strani vide samo protestni trendovi i rušiteljski refleksi. Zato su i ovi lokalni izbori dobili nacionalnu dimenziju. Mi donosimo političku stabilnost, a opozicija traži svaku priliku za destabilizaciju vlasti i za nove izbore", kazao je Plenković, dodavši da ukoliko do izbora dođe, HDZ će opet pobijediti i sastavljati Vladu.

Uz predsjednika Plenkovića, na skupu su govorili o aktualni gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta, kandidat HDZ-a za zadarskog gradonačelnika Branko Dukić te kandidat za župana Božidar Longin.

Teme