Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Šibenik | 17. 5. 2017.

Hrvatska ide dobrim smjerom, ova Vlada rješava naslijeđene probleme

Predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković na predizbornom je skupu kod šibenske katedrale snažno podržao HDZ-ovog gradonačelnika Željka Burića te šibensko-kninskog župana Gorana Pauka uoči izbora 21. svibnja

U svojem izlaganju Plenković je krizu u Agrokoru predsjedniknazvao političkom epizodom, a građanima je poručio da u velikome komunikacijskom šumu koji SDP i Most udruženo kreiraju razaberu dobro od lošeg, istinu od neistine.

Osvrnuvši se na pozitivne gospodarske trendove, Plenković je utvrdio kako BDP raste svakog tromjesečja, javni dug je smanjen na 84 posto BDP-a, a proračunski deficit iznosi 0,8 posto – najmanje od 2002. godine, dok je nezaposlenost pala ispod 200 tisuća ljudi i zaposlenih je čak 53.000 više nego potkraj SDP-ove vlade.

"Zahvaljujući poreznoj reformi, milijun i 800.000 naših sugrađana ima veće prihode. Rastu i potrošnja, kreditni rejting. Hrvatska ide u dobrom smjeru, vratili smo joj optimizam. Zato 21. svibnja birajte ozbiljne i odgovorne stranke, dajte povjerenje onima koji rješavaju naslijeđene probleme te koji rade za boljitak sredina u kojima žive i cijele Hrvatske", poručio je Plenković.

Kazao je kako je Most je za HDZ postao prošlo svršeno vrijeme kada su se svrstali uz SDP u pokušaju destabilizacije Vlade.

Plenković je izrazio uvjerenje da nitko ni u Šibeniku ni u Šibensko-kninskoj županiji, osim HDZ-a, nema šanse za pobjedu.

Uz predsjednika Plenkovića, na skupu su se obratili predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Nediljko Dujić, župan Goran Pauk i  gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić.

Teme