Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Sinj, Makarska, Omiš | 18. 5. 2017.

Dalmacija je okrenuta domoljublju i narodnjaštvu – pobijedit ćemo!

Predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković danas je s HDZ-ovim kandidatom za župana Blaženkom Bobanom obišao Sinj, Makarsku i Omiš

U Sinju je Plenković snažno je podržao HDZ-ovu kandidatkinju za gradonačelnicu Ivanu Pavić te sve kandidate na području Cetinske krajine.

"Očekujem izvrsne, pobjedničke rezultate u Sinju i u cijeloj Splitsko-dalmatinskoj županiji, koja je oduvijek okrenuta vrijednostima od kojih je sazdana i Hrvatska demokratska zajednica. A to su domoljublje, državotvornost, narodnjaštvo, demokršćanstvo, osobne slobode i odgovornost", poručio je Plenković.

Predsjednik Plenković izrazio je zadovoljstvo i što je HDZ-ov kandidat za župana Blaženko Boban, čovjek koji ima iskustva kao dugogodišnji gradonačelnik Solina i saborski zastupnik te koji izaziva samo pozitivne reakcije diljem županije.

U Omišu je Plenković dao potporu Juri Šabanu Staniću, kandidatu HDZ-a za gradonačelnika, kao i u Makarskoj Juri Brkanu. U izjavi za novinare, naglasio je da je HDZ-ov program za Makarsku izuzetno kvalitetan.

"Okupili smo snažan tim ljudi s iskustvom, koji dobro poznaju grad i način na koji se kao važno turističko središte treba razvijati - u gospodarstvu, prometnom povezivanju i kulturi. Vjerujem da će naš budući gradonačelnik Jure Brkan raditi na dobrobit svih Makaranki i Makarana", kazao je Plenković.

Nakon posjeta Sinju, Omišu i Makarskoj, predsjednik Plenković sudjelovao je, na Peristilu, na završnome predizbornom skupu HDZ-a za Split.

Teme