Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Ogulin, Karlovac, Duga Resa | 27. 5. 2017.

U drugom krugu potvrdit ćemo pobjedu HDZ-a u Karlovačkoj županiji!

Andrej Plenković dao je snažnu potporu HDZ-ovim kandidatima u drugom krugu lokalnih izbora u Karlovačkoj županiji – Damiru Mandiću (Karlovac), Sanji Marković (Ogulin), Dijani Zadrović (Duga Resa) i Gordani Lipšinić (Ozalj)

U Ogulinu su predsjednika Plenkovića srdačno dočekali kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Sanja Marković te brojni članovi i simpatizeri. U pratnji predsjednika Plenkovića bili su ministar branitelja Tomo Medved, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić te novi karlovački župan Damir Jelić, koji je pobijedio u prvom krugu na izborima za župan.

Predsjednik Plenković u izjavi medijima iskazao je snažnu potporu budućoj gradonačelnici Marković te dodao da će ona biti prva gradonačelnica u ogulinskoj povijesti.

"Veliko mi je zadovoljstvo u Ogulinu dati snažnu potporu našoj kandidatkinji za gradonačelnicu Sanji Marković. Uvjeren sam da će ona u povijesti ovoga drevnog hrvatskog grada – grada Zrinskih, Frankopana i Ivane Brlić-Mažuranić – postati prva gradonačelnica. Sjajan rezultat koji smo ostvarili na izborima za Gradsko vijeće i njeno vodstvo u prvom krugu daje nam za pravo biti sigurni da ćemo dobiti potporu birača i u drugom krugu. Sanja će preuzeti odgovornost za budućnost Ogulina", najavio je Plenković.

Izdvojio je dijelove njenog kvalitetnog programa usmjerenog na razvoj Ogulina i bolji standard svih Ogulinki i Ogulinaca.

"Njezin je program usmjeren na gospodarski razvoj, jačanjem obrazovanja, infrastrukture, korištenje svih kapaciteta ove prekrasne prirode za razvoj turizma To jamči kvalitetu života svima u Ogulinu", ocijenio je Plenković.

Kako je naglasio predsjednik Plenković, tradicionalno snažna potpora hrvatskih građana HDZ-u ovom kraju pokazat će se i na izborima u drugom krugu.

"HDZ je tradicionalno snažan u ovom dijelu Hrvatske. To je potvrdila pobjeda Damira Jelića u prvom krugu. Uvjeren sam da će cijela ova VII. izborna jedinica - iz koje je u Vladi RH trenutno čak sedam ministrica i ministara još jednom pokazati koliko povjerenje daje HDZ-u", naveo je Plenković.

Predsjednik Plenković je prilikom posjeta Dugoj Resi dao snažnu potporu kandidatkinji HDZ-a Dijani Zadrović. Iskazao je čvrsto uvjerenje da će u drugom krugu izbora pobijediti.

"Program koji je predstavila naša kandidatkinja Zadrović zajedno sa svojim timom, u prvi plan stavlja razvoj infrastrukture i kvalitetniju gradsku upravu koja će odgovoriti na izazove svih Dugorešana", rekao je Plenković.

Dodao je da će razvoj turizma, osobito zdravstvenoga, u kraju uz Mrežnicu biti rješenje za kvalitetniju budućnost Duge Rese

Predsjednik Plenković posjetio je i Karlovac, gdje je dao potporu kandidatu HDZ-a za gradonačelnika Damiru Mandiću i kandidatkinji za gradonačelnicu Ozlja Gordani Lipšinić.

Prije Karlovca, predsjednik Plenković posjetio je Turanj, gdje je položio vijence i svijeće na spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima. Obišao je i lokaciju budućeg Muzeja domovinskog rata, a posjetio je i Stari grad Dubovac.

Istaknuo je da je HDZ zadovoljan rezultatima izbora u Karlovačkoj županiji.

"Vjerujem da će u drugom krugu oba naša kandidata ostvariti pobjedu – i Damir Mandić u Karlovcu i Gordana Lipšinić u Ozlju. To su pravi ljudi za bolju budućnost ova dva grada. Iduću nedjelju zajedno ćemo proslaviti pobjedu naših kandidata", poručio je Plenković.

Teme