Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Osijek | 31. 5. 2017.

HDZ spreman preuzeti odgovornost za vođenje svih pet slavonskih županija

Predsjednik HDZ-a Plenković u Osijeku je dao snažnu potporu HDZ-ovu kandidatu za župana Ivanu Anušiću i kandidatkinji za osječku gradonačelnicu Ivani Šojat. Zajedno s njima obišao je povijesnu gradsku jezgru Tvrđu.

Kako je naglasio u izjavi za brojne okupljene novinare - i Anušić i Šojat su sjajni kandidati te su odradili odličnu kampanju.

,,Zadovoljstvo mi je danas u Osijeku dati još jednom potporu našoj kandidatkinji za osječku gradonačelnicu Ivani Šojat i našem kandidatu za osječko-baranjskog župana Ivanu Anušiću. Očekujem uspjeh u drugom krugu i vjerujem da će većina birača u županiji prepoznati njihove programe. Ivana Šojat nova je kandidatkinja HDZ-a koja je donijela novu dimenziju u našu kampanju, što se vidi i po rezultatu izbora za osječko Gradsko vijeće, gdje smo osvojili 10 vijećnika, što je mnogo bolje nego ranije'', poručio je Plenković.

Dodao je da su za HDZ slavonske županije izrazito važne te je stoga stranka na ovim lokalnim izborima spremna preuzeti odgovornost za vođenje svih 5 slavonskih županija.

,,Ivan Anušić je odradio sjajnu kampanju i uvjerljivo vodi nakon prvog kruga lokalnih izbora. Svojim je angažmanom pokazao koliko je predan za razvoj osječko-baranjske županije. To čini i kao saborski zastupnik. HDZ je pripravan da preuzme odgovornost i u ovoj, petoj slavonskoj županiji. Već smo pobijedili u Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj i Brodsko-posavskoj županiji. Danas sam tu da i Ivanu Anušiću i Boži Galiću - dosadašnjem i budućem županu Vukovarsko-srijemske županije, iskažem snažnu potporu'', kazao je Plenković.

Govoreći o projektima za razvoj istoka Hrvatske i povlačenju sredstava iz EU fondova, predsjednik Plenković izdvojio je „Projekt Slavonija“, koji je jedan od ključnih okvira za razvoj istoka Hrvatske.

„U proteklih sedam do osam mjeseci angažirani smo da sve aktivnosti, koje se tiču nacionalne i županijske razine te apsorpcije europskih sredstava stavimo u funkciju razvoja ovog dijela Hrvatske, od gospodarstva i ruralnog razvoja, regionalnoga razvoja i poljoprivrede, do malog i srednjeg poduzetništva te obrazovanja i sveučilišnih centara“, kazao je predsjednik Vlade.

Predsjednik Vlade podsjetio je da je danas položen kamen temeljac za izgradnju novog paviljona Studentskog doma u kampusu osječkog Sveučilišta. Naglasio je da je Vlada izdvojila 30 milijuna eura za integrirano teritorijalno upravljanje Osijeka, 117 milijuna kuna za luku rasutih tereta kuna te 60 milijuna kuna za obnovu osječke Tvrđe.

„Sve to govori koliko su Vlada i svi resori angažirani prema Gradu Osijeku, Slavoniji i Baranji. To je za nas bitna odrednica i na tom tragu ćemo raditi i u budućnosti“, istaknuo je predsjednik Vlade.

Teme