Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Vinkovci | 31. 5. 2017.

Radimo odgovorno za Slavoniju i nastavljamo pobjede na istoku zemlje

U prepunoj vinkovačkoj dvorani »Barun Trenk« predsjednik HDZ-a Plenković sudjelovao je na izbornom skupu HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije uoči drugog kruga lokalnih izbora

Mnogobrojni članovi i simpatizeri HDZ-a okupili su se  kako bi dali potporu pobjedi kandidatu za župana Boži Galiću, kandidatu za gradonačelnika Vinkovaca Ivanu Bosančiću te brojnim drugim kandidatima stranke u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Uz predsjednika Plenkovića, na skupu su bili potpredsjednik HDZ-a Tomislav Čuljak, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a Dražen Milinković, sadašnji i budući župan Božo Galić te brojni drugi.

Na skupu se okupljenima obratio i predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković. Istaknuo je da HDZ u drugom krugu lokalnih izbora očekuje još jednu pobjedu u Vukovarsko-srijemskoj županiji te u Vinkovcima i Iloku i na taj način će se nastaviti kontinuitet pobjeda stranke na istoku Hrvatske."

HDZ je ostvario izvrstan rezultat u prvom krugu izbora i očekujem da se to potvrdi i ovdje izborom župana te dvoje novih gradonačelnika, uz postojeća tri koja smo već potvrdili, kao i načelnike u 50 posto općina u ovoj županiji", poručio je Plenković. Naglasio je da HDZ odgovorna stranka koja brine o Slavoniji. "U novim razvojnim projektima za Slavoniju, Vlada će staviti naglasak na razvoj poljoprivrede, malog i srednjeg poduzetništva, ruralni razvoj, bolju prometnu povezanost te demografsku obnovu", kazao je Plenković.

Prije dolaska u Vinkovce predsjednik Plenković posjetio je Ilok i Nijemce, gdje je HDZ-ovim kandidatima za gradonačelnika odnosno načelnika – Mladenu Papku i Ivici Klemu – dao snažnu potporu pobjedi na lokalnim izborima.

Teme