Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Krapina | 8. 9. 2017.

Zagorsku poduzetnost prati njegovanje baštine i tradicije

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Krapinu i tom prigodom obišao 25. Zagorski gospodarski zbor te prisustvovao 52. Festivalu kajkavskih popevki

Riječ je o gospodarskoj manifestaciji koja predstavlja najveće okupljanje i prezentaciju gospodarstvenika Krapinsko-zagorske županije, ali također onih iz susjednih županija i Zagreba.

Predsjednik Vlade istaknuo je da 25. izdanje Zagorskog gospodarskog zbora pokazuje koliko je poduzetnički duh prisutan u Krapinsko-zagorskoj županiji te koliko su stanovnici usmjereni na rad, proizvodnju i nove ideje.

"Stanovnici Krapinsko-zagorske županije jako dobro koriste sve mogućnosti koje nude hrvatske financijske institucije te fondovi Europske unije. Drago mi je što Zagorje pulsira, ono je poznato po obrtništvu, tradicionalnim i vrijednim ljudima koji su željni dobrobiti za sebe, za svoje obitelji i za Hrvatsku", poručio je Plenković.

Predsjednik Vlade nazočio je nakon toga 52. Festivalu kajkavskih popevki – retrospektivnom koncertu "Popevke zanavek". Naglasio je da je Festival kajkavskih popevki sjajna manifestacija hrvatske tradicije, baština sjeverozapadne Hrvatske, kombinacija kulture, gospodarstva i poduzetništva.

"Festival "Popevke zanavek" sjajno je prisjećanje na uspješnice ovoga festivala te na kajkavske popevke kao važan dio hrvatske tradicije", zaključio je predsjednik Vlade.