Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Split | 4. 10. 2013.

Susret sa splitsko-dalmatinskim županom Zlatkom Ževrnjom

Zastupnici Andrej Plenković i Davor Stier susreli su se županom Ževrnjom, koji je predstavio razvojne projekte u županiji

Za projekte poput tunela kroz Kozjak, most na relaciji Trogir–Čiovo i cestu na otoku Hvaru Jelsa–Sućuraj Županija je već aplicirala za sredstva iz europskih fondova. Važniji projekti za modernizaciju Županije svakako su također planirana izgradnja Centra za gospodarenje otpadom i tehnološkog parka.

akt027

Zastupnik Plenković izrazio je velik optimizam glede razvoja Splitsko-dalmatinske županije. Smatra da je zadaća hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu da podupru ove projekte i svojim radom olakšaju aktivnosti Županije. Plenković je podsjetio i na nisku izlaznost građana na europskim izborima održanim u travnju 2013, jer nelogičnim smatra da je Hrvatska za 20 godina uloženog truda u pristupanje EU ostvarila samo 20 posto izlaznosti birača. Ističe da je upravo stoga potrebno osvijestiti da je Hrvatska sada dio zajednice od 507 milijuna stanovnika, koja u globalnoj populaciji sudjeluje sa 7 posto, a u globalnom gospodarstvu s 23 posto BDP-a.

Župajn Ževrnja i zastupnik Plenković održali su i sastanak s Ivanom Mažuranićem, praunukom hrvatskog bana Ivana Mažuranića i uspješnim švicarskim bankarom, koji je pokazao spremnost investiranja u Splitsko-dalmatinskoj županiji.