Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 23. 3. 2018.

Digitalizacija javne uprave jedan je od ključnih prioriteta Vlade

Premijer Plenković primio je posjet povjerenice Europske komisije za digitalno gospodarstvo i društvo Mariye Gabriel

Uz predsjednika Vlade bili su državni tajnik u Ministarstvu kulture Krešimir Partl i potpredsjednica Odbora za vanjske poslove Europskoga parlamenta Dubravka Šuica.

Povjerenica Gabriel, zajedno sa zastupnicom Šuicom, pohvalila je danas održani Dijalog s građanima na temu "Digitalna budućnost Europe", istaknuvši da su digitalne vještine pokretač gospodarskog rasta u Europi. Pozdravila je nastojanja Hrvatske za jačim uključivanjem u europsko jedinstveno digitalno tržište, ocijenivši pritom da je važno digitalnu transformaciju omogućiti i poduzetnicima.

Predsjednik Vlade Plenković kazao je da jedan od ključnih prioriteta Vlade digitalizacija javne uprave, a u tu svrhu pripremljeni su brojni projekti koji će uskoro biti realizirani, o čemu je razgovarao i s potpredsjednikom Europske komisije zaduženim za jedinstveno digitalno tržište Andrusom Ansipom prilikom njegovog nedavnog posjeta Zagrebu.

Naglasio je da je Vlada svjesna važnosti digitalnog društva te je u tom kontekstu najavio skoro donošenje sveobuhvatne Digitalne strategije što će omogućiti i uspješnije uključivanje Hrvatske u europsko jedinstveno digitalno tržište.

Tijekom boravka u Hrvatskoj povjerenica Europske komisije Gabriel sastala se i s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek.