Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Pula | 28. 10. 2013.

Plenković u posjetu Istri

Susret sa županom Flegom, predavanje studentima ekonomije i turizma te radni sastanak s članovima istarskog HDZ-a

akt050

Zastupnik Plenković je u razgovoru s županom Flegom izrazio potporu Istarskoj županiji pri realizaciji europskih projekata i unapređenju prekogranične suradnje. Flego je istaknuo kako je u tijeku provedba više od 30 EU projekata u Istri. Izvjestio je i o svojim aktivnostima u Odboru regija Europske unije te se zanimao za modele potpore jedinicama regionalne i lokalne samouprave u pogledu predfinaciranja europskih projekata.

Na Sveučilištu „Juraj Dobrila“ Plenković je održao predavanje studentima ekonomije i turizma na temu „Prvi mjeseci članstva Hrvatske u EU“. Analizirao je političke i gospodarske implikacije članstva, te je predstavio mogućnosti za mlade u vezi obrazovanja, mobilnosti i zapošljavanja.

Povjerenik istarskog HDZ-a, Ivan Bubić, organizirao je u Pazinu susret s članovima HDZ-a iz istarskih gradova i općina na kojem su raspravljene aktualne političke i gospodarske prilike u Hrvatskoj i županiji. Plenković je pojasnio aktivnosti HDZ-ovih zastupnika u Europskom parlamentu i naglasio važnost kontinuirane komunikacije i suradnje sa županijskim organizacijama. Bubić je pak istaknuo potporu istarskog HDZ-a u realizaciji europskih projekata i gospodarskom razvoju županije.