Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Rijeka | 31. 10. 2013

Posjet Primorsko-goranskoj županiji

Susret s članovima Županijskog odbora HDZ-a, Gradskog odbora HDZ-a Rijeke i kolegama iz drugih gradova i općina u Primorsko-goranskoj županiji te predavanje na Pravnom fakultetu u Rijeci

akt054

Plenković je stranačkim kolegama i koalicijskim partnerima predstavio aktivnosti zastupnika u Europskom parlamentu i europske teme koje su relevantne za Hrvatsku. Predsjednik HDZ-a Primorsko-goranske županije Oleg Butković izvijestio je o političkoj i gospodarskoj situaciji u županiji te ključnim razvojnim projektima o čemu su govorili i predsjednik HDZ-a Grada Rijeke Lucijan Vukelić, te saborski zastupnik Tomislav Klarić koji je zajedno sa zastupnikom Plenkovićem bio na listi u 7. Izbornoj jedinici 2011. godine. Razmotrene su mogućnosti korištenja europskih fondova te pripreme za opće europske izbore koji će se održati u svibnju 2014., a na kojima HDZ ponovno očekuje pobjedu.

Na predavanju studentima Pravnog fakulteta u Rijeci Plenković je održao predavanje o  pravnim i institucionalnim aspektima funkcioniranja EU, ulozi Europskog parlamenta te mogućnostima mobilnosti, obrazovanja i zapošljavanja mladih u EU.