Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Dubrovnik | 31. 8. 2018.

Radnici Uljanika i 3. maja dobili su plaće, kao što smo i obećali

Premijer Plenković izjavio je da je Europska komisija obaviještena o odluci Vlade kojom je omogućena isplata plaća radnicima Uljanika i 3. maja

Plenković je istaknuo da Vlada nastoji pronaći rješenje o svim ključnim temama, bez obzira na to jesu li u programu Vlade ili nisu. "Baš kao što sam im rekao na sastanku prije nekoliko dana, radnici Uljanika i 3. maja dobili su plaće", izjavio je Plenković.

Svjetski dužnosnici o ključnim globalnim, ekonomskim, migracijskim i sigurnosnim pitanjima

Plenković je naveo da je Dubrovnik Forum tradicionalni i najveći diplomatski događaj, međunarodna konferencija koju organizira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

"Prvi bilateralni sastanak imamo s kosovskim premijerom Haradinajom, potom s potpredsjednikom EBRD-a i, što je posebno važno, uoči pripreme neformalnoga sastanka Europskog vijeća u Salzburgu, s našim glavnim pregovaračem za izlazak Ujedinjene Kraljevine iz EU-a, Michelom Barnierom", najavio je Plenković raspored planiranih sastanaka za vrijeme Dubrovnik foruma.

Napomenuo je da će na Forumu brojni europski i mediteranski dužnosnici raspravljati o temama koje se odnose na ključna globalna, ekonomska, migracijska i sigurnosna pitanja, a Hrvatska će i tu prigodu iskoristiti za kvalitetno međunarodno pozicioniranje.

Nakon potpisivanja Ugovora o nabavi 11 novih autobusa za javnog gradskog prijevoznika „Libertas“, ukupno vrijednog 22,8 milijuna kuna, od čega je 15,3 milijuna iz EU-fondova, predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković na upit novinara osvrnuo se na posljednje izjave Darka Milinovića, protiv koga je Predsjedništvo HDZ-a pokrenulo stegovni postupak.

,,Na Predsjedništvu smo donijeli odluku, koja je upućena Visokome časnom sudu. Vrlo dobro znam kamo vodim Hrvatsku i HDZ. Tko se želi ponašati u skladu s našim visokim standardima, izbjegavati nepotrebne situacije kao što je bila ona prije dva dana, taj je dobrodošao. A tko misli da se može ponašati onako neozbiljno i neodgovorno kao Milinović, za to mora snositi posljedice. Nema teoretske šanse da se takvo što tolerira'', poručio je Plenković.

Odgovorio je i na pitanje o mogućem izlasku Milinovića iz saborske većine. Ako, kako danas nervozno prijeti, stvarno dade ostavku na mjesto ličko-senjskog župana:

,,Nemamo nikakvih problema ni s jednim scenarijem. Nema straha za smjer HDZ-a i Hrvatske te sve ono što radimo! Evo, ispunili smo obećanje da će radnici Uljanik grupe dobiti dvije plaće. Inače, Milinović je sam inzistirao da se uključi u utrku za župana. Uključio se i ja sam ga podržao'', kazao je Plenković.