Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 14. 11. 2013.

Plenković o općim europskim izborima na HR1

HDZ-ov član Europskog parlamenta Andrej Plenković gostovao je u emisiji Dossier Europa Hrvatskog radija u kojoj su također sudjelovali i članica Oraha Andrea Feldman, te docent s Fakulteta političkih znanosti Hrvoje Špehar

akt064

Tema emisije bili su izbori za novi saziv Europskog parlamenta koji će se održati u svibnju 2014. u svim članicama Europske unije. Imajući u vidu da je informativna kampanja već počela u svim članicama pa tako i u Hrvatskoj, u kojoj se ona vodi pod sloganom: "Djeluj! Biraj! Utječi!" razgovaralo se o glavnim izazovima boljeg informiranja građana s ciljem većeg izlaska na izbore.

Plenković je govorio o ključnim aktivnostima zastupnika HDZ-a u Bruxellesu i Strasbourgu, kao i kontinuiranim posjetima i skupovima u svim županijama, a u okviru provedbe izbornog programa Hrvatski glas u Europi. Predstavio je pripreme Europske pučke stranke za opće europske izbore te najavio Kongres u Dublinu  u ožujku na kojem će se usvojiti izborni program te imenovati kandidat EPP-a za predsjednika Europske komisije.

Poslušajte emisiju (MP3)